Acasă Justiţie Amatorul de BMW-uri, fostul șef-adjunct al Direcţiei de Poliţie Chişinău, Lilian Pascaru,...

Amatorul de BMW-uri, fostul șef-adjunct al Direcţiei de Poliţie Chişinău, Lilian Pascaru, a „parcat” la CSJ

0

Fostul șef-adjunct al Direcţiei de Poliţie Chişinău, Lilian Pascaru, a depus recurs împotriva hotărârii Curții de Apel Chișinău, în litigiul cu Inspectoratul General al Poliției (IGP). Magistrații au constatat că respingerea pretențiilor sale de către instanța de fond a fost o soluție în coespundere cu normele legale. Jurnal TV a scris despre casa de lux, predilecţia pentru BMW-uri, terenurile obţinute de la stat și afacerile înfloritoare ale lui Lilian Pascaru, în perioada în care deținea funcția de şef al Inspectoratului Buiucani, scrie anticorupție.md.

Lilian Pascaru a acționat Inspectoratul General al Poliției în judecată în martie 2021. Acesta a cerut anularea actului administrativ nefavorabil, dar și repararea prejudiciului moral.  

Fostul ex-șef adjunct al Direcției Poliție Chișinău a invocat  faptul că actul a fost emis cu încălcări de ordin procedural, nu este motivat, având scopul de a-l exclude  din sistemul public ca pe o persoană incomodă.

Totodată, Pascaru s-a plâns că, prin refuzul de a continua raporturile de muncă, Inspectoratul General al Poliției i-a lezat în mod direct o serie de drepturi procesual- administrative, așa cum ar fi dreptul de a fi audiat, dreptul la apărare, dreptul de a nu fi supus unor decizii arbitrare din partea autorității publice, precum şi dreptul de a nu fi discriminat la locul de muncă.

Ulterior, autoritatea publică l-a privat ilegal de dreptul la muncă în cadrul subdiviziunilor polițienești și, respectiv, „a trăit stări de neliniște, anxietate şi de lipsă de somn, întrucât a pierdut locul de muncă, care îi asigura venitul pentru cele două persoane aflate la întreținere şi căruia și-a dedicat cea mai mare parte a vieții”, a descris Pascaru situația sa, cerând și achitarea unui prejudiciu moral de 50 de mii de lei.

De altă parte, Inspectoratul General al Poliției consideră că pretenţiile înaintate de către reclamant sunt nefondate şi neîntemeiate. Lilian Pascaru, încă în anul 2017, ar fi acumulat vechimea în muncă necesară dreptului la pensie, ceea ce îi dădea dreptul angajatorului să nu mai continue raporturile de muncă.

Decizia contestată la Curtea Supremă de Justiție a fost pronunțată în data de 14 mai.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.