Acasă Politic “Am făcut destul pentru diasporă”. Deputații PSRM și PD dau cu piciorul...

“Am făcut destul pentru diasporă”. Deputații PSRM și PD dau cu piciorul în cetățenii reveniți de peste hotare

0

Deputații guvernării nici nu vor să audă despre problemele cetățenilor noștri reveniți deja sau care revin acum de peste hotare. La ședința de astăzi a Biroului Permanent al Parlamentului, PSRM și PD au refuzat să includă în agenda ședinței de joi a Legislativului inițiativa Partidului “ȘOR” privind reîntoarcerea benevolă a conaționalilor în țară. Motivul invocat de ei – “am făcut destul pentru diasporă”, scrie partidulsor.md.

Deputatul Partidului “ȘOR”, Denis Ulanov, care a propus includerea proiectului în agenda ședinței de mâine, a scris pe Facebook că acest refuz demască adevărata atitudine a guvernării față de diasporă.

„Astăzi m-am convins din nou că guvernarea îi privește pe concetățenii noștri aflați la muncă peste hotare doar ca sursă de bani. Din moment ce mulți dintre aceștia și-au pierdut sau riscă să-și piardă locurile de muncă și, respectiv, veniturile, guvernarea încearcă să scape de ei ca de un lucru inutil”, comentează Denis Ulanov refuzul guvernării de a supune discuțiilor în Parlament inițiativa Partidului „ȘOR”.

El califică această atitudine ca fiind nu doar iresponsabilă, dar chiar rea intenționată, arătând că argumentul majorității Parlamentare a fost „a făcut destul pentru diasporă”.

„Ei consideră că prin a-i obliga să-și cumpere poliță de asigurare este destul”, susține Denis Ulanov, amintind că premierul Ion Chicu a promis o strategie pentru a stimula revenirea cetățenilor moldoveni în Patrie, dar nu a făcut nimic în acest sens, guvernarea opunându-se și inițiativelor altora.

Totodată, Denis Ulanov amintește că proiectul fracțiunii sale prevede un șir de facilități, indemnizații și scutiri pentru moldovenii care decid să revină acasă. „Echipa Partidului „ȘOR” realizează un program similar la Orhei și a reușit să aducă acasă peste 200 de familii. Noi cerem ca acest program să fie extins în toată țara. Sunt sigur că oricât s-ar opune guvernarea, o să reușim!”, concluzionează deputatul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.