Acasă Politic Alexandr Slusari: Guvernarea sabotează realizarea Acordului de Asociere?

Alexandr Slusari: Guvernarea sabotează realizarea Acordului de Asociere?

0

Vicespeakerul Legislativului și liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, se arată îngrijorat de proiectul de rectificare a Bugetului de stat care ar urma să fie prezentat în această săptămână în Parlament. Potrivit deputatului, atât el, cât și colegii din fracțiune au multiple întrebări la documentul care urmează a fi dezbătut în plenul Legislativului.

„Din scoarță în scoarță am analizat proiectul rectificării a bugetului de stat pentru 2020 și nota informativă aferentă. Am multe întrebări și fracțiunea va avea multiple amendamente. Prima întrebarea, care vreau să depun public. De ce a treia tranșa din asistența macrofinanciară UE în valoarea de 40 mln. euro sau aproape 800 mln lei nu se propune pentru partea veniturilor bugetului? Acolo sunt granturi și credite cu rata mult mai mică decăt creditul din Federația Rusă, la care unele condiții sunt foarte ambigue și dubioase.

Înțeleg că guvernarea tăcit sabotează realizarea Acordului de Asociere?”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Amintim că zilele trecute Guvernul a aprobat proiectul de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător și modificarea unor acte normative.

Prim-ministrul Ion Chicu a vorbit despre intenția de a modifica Legea bugetului pentru 2020 în contextul efectelor generate de pandemia COVID-19 asupra proceselor economice. Proiectele elaborate de Guvern prevăd alocări esențiale pentru sistemul național de sănătate și pentru cheltuielile sociale care cresc dramatic.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.