Acasă Politic Alexandr Slusari, despre decizia de eliberare a lui Platon: „Discreditează Procuratura Generală”

Alexandr Slusari, despre decizia de eliberare a lui Platon: „Discreditează Procuratura Generală”

0

Decizia de eliberare a omului de afaceri Veaceslav Platon discreditează Procuratura Generală. Este declarația făcută de deputatul PPDA, Alexandr Slusari. Acesta susține că nu a văzut urmele lui în evenimentele legate de furtul miliardului, dar sunt alte dosare de rezonanță în care acesta ar fi fost implicat.

„După mine, decizia despre eliberare a lui Platon discreditează Procuratura Generală”, a scris Slusari precizând că în calitatea sa de președinte al comisiei parlamentare de anchetă, întradevăr „nu am văzut urmele lui Platon în evenimentele furtului miliardelor din cele trei bănci în perioada 2013-2014, după ce dânsul a vândut acțiunile din BEM fie lui Șor, fie lui Plahotniuc”.

Totodată, deputatul susține că Platon ar fi fost implicat în alte dosare de rezonanță, iar Procuratura „încearcă să facă din dosarul furtului miliardului o vitrină și un paravan pentru neinvestigarea celorlalte dosare de rezonanță și acoperirea celorlalți criminali, care în ultimii 10 ani au jefuit Moldova”.

În context, acesta a menționat atacul raider din 2011-2012, o tranzacție ascunsă din 2011 și de Laundromat.

„De Laundromat înțeleg că PG în genere a uitat. Dar arhitectul acestei scheme de spălare a zeci de miliarde de dolari din băncile rusești a fost anume Veaceaslav Platon, care a primit permisul de la Plahotniuc pentru folosirea sistemului judiciar din Moldova”, a mai spus Slusari.

Menționă că Veaceslav Platon a fost eliberat astăzi, după ce a petrecut ultimii patru ani în detenție, în Penitenciarul 13.

Magistrații Judecătoriei Ciocana au dispus suspendarea executării sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisă în privința lui Veaceslav Platon, prin care acesta fusese condamnat la 18 ani închisoare pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, executarea în continuare a pedepsei de Platon este condiționată de evoluția procedurii de revizuire a procesului penal, anterior deschis de PCCOCS.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.