Acasă Politic Alexandr Slusari: Comisia parlamentară de anchetă va fi un cântec de lebădă...

Alexandr Slusari: Comisia parlamentară de anchetă va fi un cântec de lebădă pentru Dodon

0


„În situația în care Procuratura Anticorupție a refuzat să caute corupția în discuția prietenească, purtată între Plahotniuc, Dodon și Iaralov despre salarizarea deputaților din culioc, este mai mult decât important să votăm în Parlament comisia de anchetă privind investigarea actelor de corupere și îmbogățirea ilicită a președintelui”. De această părere este vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari.

Potrivit politicianului, comisia parlamentară, chiar dacă nu poate substitui anchetă penală, dispune de atribuții suficiente pentru a scoate foarte multe lucruri la suprafață și este capabilă să impună organele de drept să muncească.

Vă amintesc că investigarea furtului miliardului în mare parte se bazează pe raportul comisiei parlamentare. Așadar, comisia parlamentară de anchetă probabil va fi un cântec de lebădă pentru Igor Dodon. Important acum să avem voința politică în Parlament”, a precizat Slusari.

Amintim că, miercuri, 24 iunie, Procuratura Anticorupție a dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul „culioc pentru Dodon” motivând că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni. Într-un comunicat de presă al PA este menționat că a fost examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.