Acasă Extern Alertă în România: Un bărbat din București, infectat cu virusul West Nile

Alertă în România: Un bărbat din București, infectat cu virusul West Nile

0

Institutul Naţional de Sănătate Publică din România a anunţat că din 3 iunie, de când a început perioada de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile, şi până în prezent s-a înregistrat un caz confirmat de infecţie.

Pacientul este un bărbat de la grupa de vârstă 60-69 de ani, din municipiul Bucureşti, scrie Agerpres.

INSP recomandă populaţiei evitarea expunerii la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea de substanţe chimice repelente pentru ţânţari, folosirea plaselor de protecţie la ferestre, desecarea bălţilor din jurul gospodăriei, îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi gunoiului menajer din gospodărie. 

Ce este virusul West Nile

Virusul West Nile unul dintre cele mai periculoase virusuri din lume și este transmis prin înţepătura de ţânţar tigru Asiatic şi poate determina boli grave, precum meningita sau encefalita. În majoritatea cazurilor, persoanele infectate nu prezintă simptome severe, ci doar dureri de cap ușoare sau febră.

Cele mai multe dintre infectări au loc în sezonul cald, atunci când țânțarii sunt mai activi. Perioada de incubație ajunge până la două săptămâni, dar sunt situaţii când primele semne apar și la 2-6 zile de la infectare. 

Foarte important de reținut este că virusul nu se transmite de la o persoană la alta prin atingere, tuse, strănut sau mângâierea animalelor vii ori manevrarea celor moarte şi nici prin consumul de carne infectată, dacă sunt respectate instrucțiunile de preparare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.