Acasă Extern Aleksei Navalnîi a pierdut procesul în apel pentru încălcarea controlului judiciar și...

Aleksei Navalnîi a pierdut procesul în apel pentru încălcarea controlului judiciar și va executa pedeapsa cu închisoarea

152
0
A handout photo made available by the Press Service of the Babushkinsky district court shows Russian opposition leader Alexei Navalny (L) during a hearing of a case on slander charges in Moscow, Russia 12 February 2021. In June 2020 the Russian Investigative Committee opened a criminal case against Alexei Navalny on charges of slander against WWII veteran Ignat Artemenko after Navalny’s comment about a video promoting the amendments to the Russian Constitution. EPA-EFE/S SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES,Image: 590507925, License: Rights-managed, Restrictions: HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES, Model Release: no
ads

Un tribunal rus a confirmat sâmbătă în apel condamnarea opozantului politic Aleksei Navalnîi la închisoare pentru încălcarea controlului judiciar, respingând apelul criticului Kremlinului într-un proces ce a declanșat condamnări internaționale și proteste în toată țara, transmit AFP, DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

Navalnîi a făcut apel la o sentință de închisoare a unei instanțe inferioare pronunțată pentru încălcarea controlului judiciar în legătură cu o condamnare de fraudă din 2014.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că anul trecut nu a putut să se prezinte în fața ofițerilor de eliberare condiționată pentru că a trebuit să fie dus în Germania în timp ce era în comă după un atac cu un agent neurotoxic, apoi a rămas acolo câteva luni pentru a se reface. Atacul a fost în mare parte pus pe seama agenților ruși ai serviciilor secrete. Din acest motiv, instanța a transformat o condamnare la închisoare cu suspendare în închisoare fermă. Navalnîi a făcut apel la această decizie și a cerut să fie eliberat.

Principala figură a opoziției, Navalnîi a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Cu toate acestea, este de așteptat să execute mai puțin de trei ani, întrucât a petrecut mai multe luni în arest la domiciliu și în detenție. În plus, potrivit AFP, judecătorul unei instanțe din Moscova, Dmitri Balașov, a redus cu încă o lună și jumătate pedeapsa activistului anticorupție, care va ispăși în cele din urmă doi ani și jumătate de închisoare. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here