Acasă Economic Alaiba consideră creșterea producției în Moldova un semn foarte bun

Alaiba consideră creșterea producției în Moldova un semn foarte bun

0

Ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba, consideră drept un „semn foarte bun de redresare” a industriei naţionale creşterea producţiei în luna aprilie în sectorul minier cu 60,9% şi în sectorul manufacturier cu 10,2%.

Dumitru Alaiba a comentat în acest sens datele Biroului Naţional de Statistică, potrivit cărora în ianuarie-aprilie producţia industrială în Moldova, în general, în ianuarie-aprilie a crescut cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023, scrie infotag.md. 

Cea mai mare creştere a fost înregistrată în metalurgie – cu 56,8%, producţia de echipamente electronice-computere şi optice – cu 43,6%, maşini şi echipamente – cu 41,9%, produse chimice – cu 41,5%.

În acelaşi timp, producţia de articole din piele şi încălţăminte a fost de numai 64,2% faţă de nivelul de anul trecut, cea de produse din lemn de 80,4%, cea de băuturi de 85,5% şi cea de îmbrăcăminte de 87,2%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.