Acasă Multimedia Agenția de presă IPN, cumpărată de un grup media din Republica Moldova

Agenția de presă IPN, cumpărată de un grup media din Republica Moldova

0

Agenției de presă IPN a fost achiziționată de către Grupul Media Realitatea. „Această decizie reprezintă expresia voinței fondatorului IPN, Valeriu Vasilică și fondatorului Realitatea, Dumitru Țîra, de a impulsiona dezvoltarea și modernizarea Agenției de presă IPN, o instituție media exemplară, un etalon al independenței și echidistanței jurnalistice, cu o istorie de 20 de ani”, anunță IPN.

„Mă bucur că dl Valeriu Vasilică ne-a ales pe noi pentru această propunere și desigur că sunt entuziasmat de aceasta oportunitate. Consider că Agenția de presă IPN este printre puținele instituții media cu adevărat independente în piața media din Republica Moldova și garantăm că această abordare va rămâne neclintită. Politica editorială a Agenției IPN va rămâne în mod categoric aceiași – un garant al libertății de exprimare și opinii, deschisă pentru toți cei care au necesitatea de a se informa și a comunica public”, a declarat Dumitru Țîra, fondatorul grupului Realitatea.

Agenția IPN va fi dezvoltată în continuare ca instituție media distinctă. Chiar dacă va face parte din conglomeratul de platforme și servicii media Realitatea, precum și va beneficia de infrastructura și suportul tehnic comun, Agenția IPN nu va fi integrată în organigrama Realitatea, rămânând o entitate separată, a precizat Țîra.

În următoarele 3 luni va fi instituit un bord de supraveghere, iar unul din cinci membri ai bordului va fi chiar dl Valeriu Vasilica. Domnul Vasilică își va continua activitatea în cadrul Agenției, iar doamna Elena Erhan își va continua misiunea de redactoră șefă, urmând a fi consolidată și completată echipa de jurnaliști. Vom selecta în perioada imediat următoare un profesionist, care va prelua administrarea curentă și operațională a Agenției, care urmează să devină coleg cu toată echipa în dezvoltarea instituției.

„Pentru fiecare om vine o vârstă când trebuie să cedeze locul din care se iau deciziile importante unor profesioniști mai tineri. În special, în vremuri complicate cum sunt cele de azi. Sunt vremuri complicate pentru societate, pentru breasla jurnalistică și, în special, pentru institutul agențiilor de presă, în ansamblu”, a declarat Valeriu Vasilică, directorul IPN.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.