Acasă Social Aderarea la UE: 300 de funcționari, instruiți de autoritățile din Skopje

Aderarea la UE: 300 de funcționari, instruiți de autoritățile din Skopje

0

300 de funcționari publici din instituțiile publice implicate în procesul de pre-aderare a R. Moldova vor fi instruiți, timp de două zile, de o echipă a Secretariatului pentru Afaceri Europene de la Skopje, Macedonia de Nord.

Potrivit viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, în cadrul atelierelor, accentul va fi pus pe schimbul de experiență și pe bunele practici privind procesul de negociere, prin exemple concrete și lecții învățate în acest sens de către autoritățile de la Skopje.

De asemenea, participanții vor analiza mecanismul de coordonare a procesului de aderare la Uniunea Europeană și structura echipei de negociatori a Guvernului Macedoniei de Nord, precum și realizările și provocările întâmpinate în procesul de aliniere la aquis-ul comunitar.

„Le mulțumesc colegilor de la Skopje că au acceptat invitația lansată în cadrul vizitei pe care am avut-o, în primăvară, în Macedonia de Nord. Expertiza lor este valoroasă pentru noi, în procesul de pregătire pentru etapa de screening bilateral”, a scris Cristina Gherasimov pe pagina sa de Facebook.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.