Turcia îşi construieşte propriul Pentagon. Şi, pentru că preşedintele Erdogan este un fan al proiectelor megalomane, nici acesta nu se dezminte. Liderul de la Ankara a dat startul construcţiilor, care se vor încheia peste doar un an şi jumătate.
Denumit oficial „Steaua și semiluna”, complexul va avea o suprafață de aproape 13 milioane de metri pătrați, dintre care 882.000 de metri pătraţi vor fi dedicaţi birourilor, urmând să găzduiască până la 15.000 de persoane. Prin contrast, birourile Departamentului de Apărare din Statele Unite se întind pe 600.000 de metri pătraţi, iar întreaga suprafaţă a Capitolului SUA ar putea intra într-una dintre cele cinci laturi ale Pentagonului. Lucru care înseamnă că Pentagonul turcesc îl va depăşi pe cel american şi va deveni cea mai mare clădire administrativă din lume.
Va avea o structură concentrică şi, aşa cum îi spune şi numele, va încorpora steaua și semiluna de pe steagul ţării. Data de încheiere a construcţiilor este programată pentru mai 2023.
„Vom crea o structură care va inspira teamă inamicilor noştri prin amploarea sa şi va oferi încredere prietenilor Turciei”, a anunțat Erdogan în timpul ceremoniei, care a aniversat 99 de ani de la Ziua Victoriei, Turcia marcând astfel una dintre bătăliile majore din timpul războiului de independenţă din anii 1920.
„Steaua şi semiluna” reprezintă cel mai recent efort al lui Erdogan de a creşte forţa militară a Turciei, încercând astfel să îşi alimenteze nivelul de popularitate înaintea alegerilor din 2023, în timp ce ţara se confruntă cu focuri sălbatice, inundaţii şi o rată tot mai ridicată a inflaţiei.
Turcia s-a concentrat constant asupra producţiei locale de arme şi echipament de război, dezvoltând drone cu sarcini utile ce ar concura cu modelele Reaper create de Statele Unite.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.