Acasă Istorii din spatele culisei (IN)JUSTIȚIA DIN R.MOLDOVA // CSP și Alexandr Stoianoglo, prinși cu minciuna?! Ce...

(IN)JUSTIȚIA DIN R.MOLDOVA // CSP și Alexandr Stoianoglo, prinși cu minciuna?! Ce stă în spatele remanierelor din PG

0

La 24.06.2021 Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a avizat pozitiv demersul procurorului general Alexandr Stoianoglo de modificare a structurii Procuraturii Generale. Precizăm că Procurorul General a declarat că are intenția de a reorganiza Direcția cooperare internațională și integrare europeană, fuzionarea prin contopire a Secției politici, reforme și management al proiectelor și Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare, reducerea funcțiilor de șefi și de procurori pentru misiuni speciale. Subsecvent, Stoianoglo a declarat despre crearea în Procuratura Generala a unei noi Secții pentru cauze excepționale.

Până a fi examinat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) demersul procurorul general, portalul SafeNews.md a publicat demersul lui Stoianoglo către CSP fiind lansate unele întrebări cu privire la actualitatea, temeinicia și legalitatea acestui demers.

CITEȘTE MAI MULT: EXCLUSIV // DOC // Noi remanieri în Procuratura Generală: Stoianoglo își dorește anchete proprii

Ulterior, după avizarea demersului procurorului general, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a venit cu un comunicat de presă în care nu a ezitat să menționeze faptul că remanierele preconizate de Stoianoglo sunt de natură managerială și fac parte dintr-o viziune de ansamblu asupra funcționării instituției.

 Pentru a asigura informarea obiectivă a societății despre aceste procese instituționale, care au fost anterior mediatizate în spațiul public, menționăm că remanierile de referință sunt de natură managerială, includ mai multe subdiviziuni din cadrul Procuraturii Generale și fac parte dintr-o viziune de ansamblu asupra funcționării instituției.
În această ordine de idei notăm că sunt lipsite de temei și conținut insinuările ce inoculează ideea că modificările de personal ar avea conotații subiective, se arăta în comunicatul CSP.

Pentru a ne convinge de acest fapt, redacția SafeNews.md a apelat la Programul de Dezvoltare Strategică a Procuraturii pentru anii 2021-2025, care este publicat pe pagina oficială a Procuraturii Generale și este aprobat de procurorul general prin ordinul 19/28 din 03.02.2021. În urma analizei acestui program, redacția SafeNews.md concluzionează că nu au fost regăsite astfel de viziuni în respectivul document.

Pentru a ne convinge că totuși Alexandr Stoianoglo, dar și Consiliul Superior al Procurorilor nu urmăresc intenția de a minți cetățenii, redacția SafeNews.md a studiat și prioritățile Procuraturii pentru anul 2021 care au fost menționate în Raportul public de activitate pentru anul 2020. Totuși nici în acel raport, nu au fost regăsite astfel de viziuni manageriale.

În această ordine de idei, redacția SafeNews.md vine cu întrebările:

  • Procurorul General Alexandr Stoianoglo și Consiliul Superior al Procurilor, mint cetățenii?
  • Dacă da, de ce încearcă să o facă?
  • Se mimează “dorința” de a-și îndeplini rolul în acest stat sau se ascund și alte interese prin aceste acțiuni ?

Experți din domeniul justiției au declarat pentru SafeNews.md că ”Schimbarea de structură are tentă mai mult a unei mișcări de PR”.

Probabil în disperare și fiind huiduit permanent pentru inacțiune și partizanat, Procurorul General prin aceste acțiuni de pseudo reformare încearcă sa sustragă atenția de la insuccesele catastrofale ale Procuraturii pe care o conduce. Această concluzie cu ușurintă poate fi dedusă din faptul că acțiunea este una făcută în graba, iar demersul este unul absolut neargumentat.
Dar aceasta este “cartea de vizită” a procurorilor din Republica Moldova – emiterea actelor neargumentate. Regretabil, dar acest cusur al procurorilor îl regăsim atât la conducerea instituției, cât și la gestionarea dosarelor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.