Republica Moldova a recepționat până în prezent 1.032.790 doze de vaccin anti-Covid, arată date ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).
Din totalul de seruri, au fost administrate doar circa 539.000. Cele mai multe doze de vaccin 513.600 sunt ale producătorului britanic AstraZeneca (primite ca donație din România sau prin intermediul platformei Covax). Dintre acestea, 303.613 au fost deja administrate, transmite SafeNews.md cu referire la mold-street.com.
De asemenea, țara noastră a primit 142.000 de doze de vaccin Sputnik V donate de Rusia. Datele ministerului Sănătății arată că toate au fost distribuite, iar în prezent mai sunt disponibile 12.251 de doze.
Din totalul de 125.190 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech care au fost expediate în Moldova prin Facilitatea COVAX, au fost administrate 75.453 de doze. De asemenea, au fost recepționate și 100 de doze de vaccin Janssen, care au fost administrate aproape în totalitate.

Datele arată că serurile produse de producătorii chinezi Sinopharm și Sinovac sunt administrate cel mai rar.
Din lotul de 152.000 de doze de Sinopharm, donate de China au fost distribuite doar 8.070 și administrate doar 4.024.
Cât despre vaccinul CoronaVac produs de Sinovac, au fost utilizate doar circa 25.943 de doze din totalul de 100.000, achiziționate de Republica Moldova, prin contractare directă.
„Pericolul infectării cu noul virus încă persistă, chiar dacă numărul de cazuri s-a redus semnificativ. Unica măsură de a preveni infectarea cu COVID-19 e vaccinarea. Vă îndemnăm să vă vaccinați pentru a opri pandemia”, susține șefa Disciplinei de Epidemiologie din cadrul Universității de Stat în Medicină şi Farmaceutică, Angela Paraschiv.
Pe data de 20 iunie, la Palatul Republicii, va avea loc din nou Maratonul Vaccinării, unde populația se va putea vaccina cu a doua doză pentru vaccinurile Pfizer-BioNTech, Sinopharm și Sinovac, dar și cu prima doză pentru AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.