Acasă Justiţie STOP CADRU // Ședința CSP: Cerere de recuzare a Procurorului General. Stioanoglo...

STOP CADRU // Ședința CSP: Cerere de recuzare a Procurorului General. Stioanoglo regretă că un procuror anticorupție nu a dat curs cererii de a pleca din sistem

0

Procurorul General a recunoscut repetat că a cerut unor procurori anticorupție să plece din sistem, exprimându-si regretul că unuii nu au dat curs solicitării. Afirmațiile conducătorului de la Procuratura Generală au fost făcute în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superios al Pocurorilor (CSP).

În sedința de joi, 11 martie 2021 a Consiliului Superior al Procurorilor urma să fie examinată contestația împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică nr.3-48/2020 din 23.12.2020, în baza căreia, procurorul anticorupție Vladislav Bobrov a fost sanctionat cu munstrare.

Înainte de examinare, conform procedurii, procurorul anticorupție Vladislav Bobrov a înaint o cerere de recuzate a membrului CSP, Procurorul General Alexandr Stoianoglo, pe motiv că acesta s-a expus public cerând plecarea din sistem a procurorului anticorupție.

Procurorul General dl. Alexandr Stoianoglo s-a expus public în cadrul ședinței de bilanț pentru anul 2019 a Procuraturii Anticorupție privind incopatibilitatea activității mele cu funcția de procuror, înainte ca măcar să fi fost inițiată vre-o procedură disciplinară sau vre-un control de serviciu în privința mea. Aceiași poziție vizavi de activitatea mea dl. Alexandr Stoianoglo și-a expus-o ulterior în cel puțin două interviuri date publicației NewsMaker.
În această ordine de idei consider întemeiat că Procurorul General, dl. Alexandr Stoianoglo are o părere preconcepută despre activitatea mea și în astfel de circumstanțe acesta nu va putea fi obiectiv în examinarea contestării depuse de mine.” a declarat procurorul anticorupție Vladislav Bobrov

În context, membrul CSP, președintele Uniunii Avocaților Emanuil Ploșnița a cerut ca Bobrov să prezinte probe ce confirmă argumentele cererei de recuzare.

La rândul său, membrul CSP, Alexandr Stoianoglo a confirmat în ședință faptul că i-a cerut, inclusiv lui Bobrov, plecarea din sistem, reiterând regretul că acesta nu a a depus cererea de demisie și activează în continuare.

Stimați colegi, este adevărat că un an în urmă, în cadrul totalizării activității Procuraturii Anticorupție, am cerut demisia a câțiva procurori, printre care a fost și procurorul dl Bobrov. Cu regret, spre deosebire de alți colegi el nu a depus cerere de concediere și a rămas în procuratură. Aceste cereri au fost făcte la baza controlului care a fost făcut de Procuratura Generală în cadrul Procuraturii Anticorupție și atunci eu deja am știut despre rezultatele prealabile. Eu nu-l cunosc pe dl Bobrov, nu am lucrat cu dânsul, dar cererea mea a fost legată cu activitatea dumnealui și în urma controlului efectuat de Procuratura Generală, a declarat Stoianoglo în cadrul ședinței CSP.

Ulterior membrii CSP au intrat în deliberi, ca mai apoi să amânarea examinării contestației.

Se reia cererea de recuzare depusă de domnul Bobrov și se amână examinarea contestației depusă de împotriva hotărârii colegiului de disciplină și etică din 23 decembrie 2020. Totodată se stabilește termen până la următoarea ședință de examinare a prezentei cauze să fie prezentate probe de susținere a cererei de recuzare care a fost înaintată.

Precizăm că potrivit NM la una dintre ședințele cu angajații din organele procuraturii din toată țara, Alexandru Stoianoglo a cerut ca procurorii de la Procuratura Anticorupție Andrei Băieșu, Vladislav Bobrov, Mihail Ivanov și Roman Statnîi să-și dea demisia de bună voie.

Astfel, într-un comentariu pentru NM, procurorul general Alexandru Stoianoglo a confirmat faptul că le-a cerut procurorilor să demisioneze. El a precizat că nu cunoaște personal pe nimeni dintre ei, nu are niciun fel de reglări de conturi cu aceștia, însă rezultatele verificărilor efectuate la procuraturile specializate s-au dovedit a fi „incompatibile cu activitatea lor de mai departe”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.