Candidata propusă de PSRM și Pentru Molova la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, afirmă că a fost asigurată că parlamentarii fracțiunii Șor nu vor semna pentru candidatura sa. Contactată de Pro TV, Durleșteanu a afirmat că propunerea i-a fost făcută de mai multe partide politice, însă, Partidul Șor nu face parte din acestea.
„Eu am fost propusă că o persoană apolitică. Eu am primit invitație de la câteva partide, dar nu Șor, nu cunosc Partidul Șor, nu am nicio comunicare cu ei. Eu nu am văzut semnăturile. Am avut o solicitare. Și pentru mine o astfel de decizie nu a fost atât de ușoară, dar scopul a fost în primul rând de a face ceva pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Durleșteanu.
Mariana Durleșteanu a afirmat că a fost asigurată de către partidele care i-au solicitat candidatura că deputații Partidului Șor nu au semnat.
„Mie mi s-a asigurat că ei nu au votat. Nu am comunicat cu niciunul din ei și nu cred că pot comunica pentru
că știu dosarul Kroll, dar nu pot să dau apreciere parlamentarilor care au fost aleși de către popor. Lista va fi
verificată, eu nu am văzut-o și nu am dreptul să mă exprim”, a mai menționat Mariana Durleșteanu.
Privind relațiile cu PSRM, Durleșteanu spune că este în relații bune cu Zinaida Greceanîi, că fosta colegă.
„Sunt în relații omenești cu doamna Greceanii că fosta colegă. O apreciez și pe doamna Gavrilița și pe Maia
Sandu. Va zic foarte clar, noi, diaspora am votat schimbarea”, a conchis Durleșteanu.
Amintim că Dodon a anunțat că socialiștii au propriul candidat la funcția de prim-ministru: Mariana Durleșteanu. Candidatura a fost susținută de 54 de deputați: socialiștii, cei din Platforma „Pentru Moldova” (parlamentarii Partidului „Șor” și a unui grup de neafiliați), dar și deputații neafiliați Alexandru Oleinic, Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi.
Amintim că preşedintele Maia Sandu a refuzat să desemneze candidatura propusă de majoritatea parlamentară formată din PSRM şi Platforma “Pentru Moldova”. Anunţul a fost făcut de şeful statului după consultările cu fracţiunile parlamentare.
Sandu şi-a argumentat decizia prin faptul că există dubii în privinţa celor 54 de deputaţi care au semnat pentru Mariana Durleşteanu, insinuând că unii dintre aceştia ar fi fost forţaţi să o susţină, iar alţii ar fi implicaţi în acte de corupţie.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.