După ce a anunțat că va sesiza inspecția judiciară în legătură cu întrevederea fostului consilier prezidențial Maxim Lebedinschi cu președintele Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov, membrul Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) Dorel Musteață declară în exclusivitate pentru SafeNews.md că atât el cât și membrii familiei sale sunt filați. Mai mult decât atât acesta susține că membrilor CSM li s-a cerut deschis să-și prezinte demisia, chiar în sediul instituției.
După ce ședința de astăzi a Consiliului Superior al Magstraturii, nu a avut loc din lipsă de cvorum, membrul CSM, Dorel Musteață a anunțat că va sesiza inspecția judiciară în legătură cu întrevederea fostului consilier prezidențial Maxim Lebedinschi cu președintele Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov. Contactat de SafeNews.md pentru a comenta declarația făcută, Musteață a susținut că mesajul transmit de dumnealui a fost unul necesar în condițiile de astăzi.
În urma acestei afirmații, Dorel Musteață spune că se așteaptă la ”acțiuni” din partea celor ce se simt deranjați de vocea sa.
Musteață susține că se încearcă să se facă presiuni asupra sa, chiar și prin intermediul rudelor.
Mai mult decât atât, membrul Consiliului Superior al Magstraturii declară că li s-a cerut deschis demisia, chiar în sediul instituției.
Chiar și așa, Dorel Musteață spune că nu va face pe plac numănui și nu se va lăsa șantajat.
Dorel Musteaţă este judecător din 2005, când a fost numit în funcţie la Judecătoria Anenii-Noi. În 2011 ajunge preşedinte al Judecătoriei, iar în 2014 devine membru al CSM. La scurt timp, îşi dă demisia din funcţia de şef de instanţă, iar în septembrie 2016, colegii săi din CSM decid numirea sa, prin transfer, la Judecătoria Chişinău, iar ulterior a fost numit judecător la Curtea Supremă de Justiție. În octombrie 2018, Musteață a ocupat din nou fotoliul de membru al CSM, mandat care va expira în 2022.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.