Acasă Extern Cine sunt foștii studenți ai Universității Harvard care sunt premieri și președinți

Cine sunt foștii studenți ai Universității Harvard care sunt premieri și președinți

0

Viitoarea regină a Belgiei se numără printre studenții prinși la mijloc în conflictul lui Donald Trump cu marile universități. Prințesa Elisabeta, în vârstă de 23 de ani, a încheiat primul an la Harvard, iar decizia președintelui american de a interzice instituției să înscrie studenți străini i-ar putea pune în pericol continuarea studiilor.

Conflictul republicanului ar afecta-o pe viitoarea regină a Belgiei și nu numai. Ea nu este însă sigurul viitor lider cu diplomă de Harvard. Numeroși studenți internaționali care au terminat universitatea au ajuns, de-a lungul timpului, elite politice în țările lor, scrie digi24.ro.

Maia Sandu, președinta pro-europeană a Republicii Moldova, a studiat la Harvard. Economist de profesie, ea a obținut un Master în politici publice la Harvard în 2010, în completarea studiilor universitare și post-universitatare din Republica Moldova. Această decizie a propulsat-o în carieră direct la Banca Mondială, unde a fost Consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington. 

Un alt nume cu mare rezonanță este Mark Carney, noul premier al Canadei. Deși este un nou venit în politică, e o figură foarte cunoscuă în domeniul financiar internațional. El a condus în trecut atât Banca Angliei în timpul Brexitului, cât și Banca Canadei în timpul crizei financiare din 2008. Premierul Canadei este licențiat Harvard în economie, universitate absolvită în 1988. Și Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei din 2019, este absolvent Harvard. 

El a obținut licența în studii sociale în 1990 și nu oricum, ci cu onoruri, a primit „Summa cum laude”, cea mai înaltă distincție academică acordată absolvenților universitari. Premierul Greciei a urmat un master în relații internaționale de la Universitatea Stanford și a revenit din nou la Harvard pentru un MBA la Harvard Business School din 1993 până în 1995. Președintele Taiwanului, cel din Ecuador și premierul din Singapore se numără de asemena printre liderii care au cursuri de masterat la Harvard.

Universitatea Harvard deschide un nou front în lupta juridică împotriva Administrației Trump 

Universitatea a depus vineri o plângere la tribunalul federal ca răspuns la decizia guvernului de a revoca dreptul universității de a înscrie studenți internaționali. Plângerea formulată de cea mai veche și mai bogată instituție de învățământ superior din SUA susține că decizia de joi de a retrage universitatea din Programul pentru studenți și vizitatori în schimb de experiență al Departamentului Securității Interne încalcă legea, scrie CNN. 

Un judecător federal a blocat temporar decizia 

Un judecător american a blocat vineri temporar decizia preşedintelui Donald Trump care interzice înscrierea studenţilor străini la prestigioasa universitate Harvard, potrivit Reuters. Secretarul american pentru Securitate Internă, Kristi Noem, a anunţat joi revocarea imediată a certificării Programului pentru Studenţi Străini şi Vizitatori al Universităţii Harvard, decizie în urma căreia această universitate nu mai poate înscrie studenţi străini. 

Potrivit lui Kristi Noem, universitatea Harvard a refuzat să transmită guvernului informaţii solicitate, „perpetuând un mediu periculos în campus şi ostil studenţilor evrei, încurajând simpatiile pro-Hamas şi utilizând politicile rasiste ale „diversităţii, echităţii şi incluziuni””. 

Administrația Trump a decis să interzică Universității Harvard să accepte studenți străini, escaladând disputa cu cea mai veche universitate din America. Secretarul american pentru Securitate Internă, Kristi Noem, a scris pe X că administrația a revocat „certificarea Programului pentru Studenți și Vizitatori” al Universității Harvard, ca urmare a „nerespectării legii”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.