O studentă din SUA a cerut rambursarea taxei de școlarizare după ce a descoperit că profesorul său folosea ChatGPT, relatează publicația NDTV. Ella Stapleton, absolventă a Universității Northeastern, a depus o plângere formală după ce a devenit suspicioasă cu privire la cursurile profesorului său de afaceri.
Semne ale utilizării inteligenței artificiale
Conform sursei citate, Stapleton a observat indicii ale generării cu AI, inclusiv o citare „ChatGPT” în bibliografie, greșeli tipografice recurente și imagini cu figuri având membre în plus. Ea a trimis imediat un mesaj unui coleg de clasă, care a fost la fel de șocat de această descoperire.
„Ai văzut notițele pe care le-a pus pe Canvas? Le-a făcut cu ChatGPT”, a scris Stapleton, la care prietenul a răspuns: „Doamne, oprește-te. Ce naiba?”.
Cerere de rambursare a taxei de școlarizare
Nemulțumită că nu primea o educație de top, în ciuda costurilor și reputației școlii, Stapleton a depus o plângere formală la facultatea de afaceri, citând utilizarea AI și alte probleme legate de stilul de predare al profesorului.
Suma cerută pentru rambursare se ridica la aproximativ 8.000 de dolari.
„Ne spune să nu o folosim, iar apoi o folosește el însuși”, a declarat Stapleton, potrivit NDTV.
Reacția universității
După o serie de întâlniri, Universitatea Northeastern a respins în cele din urmă cererea lui Stapleton. Profesorul în cauză, Rick Arrowood, a recunoscut că a folosit instrumente AI precum ChatGPT, motorul de căutare Perplexity AI și un generator de prezentări AI numit Gamma pentru a scrie cursurile.
„Privind în urmă… aș fi vrut să fi analizat mai atent. Dacă experiența mea poate fi ceva din care oamenii pot învăța, atunci OK, asta e zona mea de confort”, a declarat el pentru publicație.
Conform politicii Northeastern privind AI, orice cadru didactic sau student trebuie „să ofere atribuirea corespunzătoare atunci când folosește un sistem AI pentru a genera conținut” care ar putea fi inclus într-o „publicație academică sau trimis oricărui organism, publicație sau altă organizație”.
Impactul ChatGPT asupra educației universitare
De la lansarea sa în 2022, ChatGPT a revoluționat cultura AI la nivel global.
În timp ce studenții au fost primii care au adoptat tehnologia, aceasta a fost între timp fie interzisă, fie restricționată în majoritatea școlilor și universităților.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.