Acasă Diverse Câți bani vor câștiga astronauții NASA blocați timp de 9 luni în...

Câți bani vor câștiga astronauții NASA blocați timp de 9 luni în spațiu

0

Au început speculațiile pe baza sumelor pe care le vor primi astronauții Butch Willmore și Suni Williams, blocați în spațiu timp de 9 luni. Fostul astronaut NASA, Cady Coleman, a declarat pentru Washingtonian că astronauții primesc doar salariul de bază, fără a beneficia de ore suplimentare pentru „incidente”. „Pentru mine a fost în jur de 4 dolari pe zi”, a spus ea.

Coleman a primit aproximativ 636 de dolari ca indemnizație pentru misiunea sa de 159 de zile între 2010 și 2011. Sunita „Suni” Williams și Butch Willmore nu au încasat nicio oră suplimentară în timp ce erau blocați în spațiu, explică și cei de la Eonline. De fapt, cei doi astronauți experimentați – care s-au întors pe Pământ pe 18 martie după nouă luni pe orbită, cu aproximativ 278 de zile mai mult decât plănuiseră – și-au primit sau își vor primi salariile standard.

Digi relatează că Williams și Wilmore, cu salarii cuprinse între 125.133 și 162.672 de dolari pe an, ar putea câștiga puțin mai mult de 1.000 de dolari în bani „suplimentari” pe lângă salariul de bază, pe baza acestor cifre. Presupunând un salariu pe 12 luni cuprins între 125.133 și 162.672 de dolari, astronauții ar putea primi un salariu de bază cuprins între 93.850 și 122.004 dolari pentru cele nouă luni petrecute în spațiu.

Șederea de 286 de zile a lui Wilmore și Williams depășește rotația tipică de șase luni a ISS, dar ocupă locul șase în topul recordurilor din SUA. Frank Rubio deține cea mai lungă ședere americană într-o singură misiune cu 371 de zile, în timp ce cosmonautul rus Valeri Polyakov deține recordul mondial cu 437 de zile.

Povestea celor 9 luni în spațiu Sunita „Suni” Williams și Barry „Butch” Wilmore s-au lansat în spațiu la bordul navetei spațiale Starliner a Boeing la 5 iunie 2024, având în plan să rămână la Stația Spațială Internațională timp de opt zile.

La scurt timp după lansare, astronauții au raportat o „scurgere stabilă și izolată” în instalațiile sanitare legate de propulsie, conform Associated Press. Deși scurgerea a rămas stabilă pe toată durata călătoriei lor către ISS, au apărut alte patru scurgeri și cinci propulsoare – dispozitive utilizate pentru accelerare – au cedat. Aceștia au reușit să se ancoreze în siguranță la ISS, moment în care toată lumea a înțeles că misiunea lor va dura probabil mai mult de opt zile. La două luni după lansarea lor defectuoasă, NASA a prezentat dezastrul celor doi astronauți blocați în spațiu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.