Acasă Social O angajată a Poliției de Frontieră, amendată pentru fals în acte publice

O angajată a Poliției de Frontieră, amendată pentru fals în acte publice

0

O angajată a Poliției de Frontieră a fost recunoscută de Judecătoria Cahul, sediul Taraclia, vinovată pentru comiterea falsului informatic, iar o altă femeie, de comiterea infracțiunii de trafic de influență, anunță Procuratura Anticorupție (PA). Instanța a dispus o pedeapsă cu amendă pentru ambele, persoana fizică fiind obligată să achite 150 000 de lei, iar angajata MAI – 75 000 de lei.

Procurorii spun că deșia fost recunoscută vinovată și de comiterea falsului în acte publice, angajata Poliției de Frontieră a fost liberată de pedeapsa penală motiv fiind expirarea termenului de prescripție.

De asemenea, în scopul asigurării achitării amenzii dispuse a fost menținut sechestrul asupra mijloacelor bănești în mărime de 200 de dolari SUA, 10 000 de lei MDL, și 30 400 de ruble rusești.

„Potrivit probelor acumulate timp de 2 luni, femeia, în decembrie 2022, a pretins că are influență asupra unor persoane din cadrul Poliției de Frontieră și, pe baza acestei afirmații, a solicitat bani de la un cetățean ucrainean pentru a-i facilita trecerea ilegală a frontierei Republicii Moldova. Ea a primit în total 100 de euro și 200 de dolari, pentru a-l ajuta pe cetățeanul ucrainean să-și legalizeze intrarea și aflarea în țară.

Totodată, aceasta a intervenit pe lângă angajata Poliției de Frontieră, iar ultima, în calitate de persoană publică a falsificat acte publice și a introdus informații eronate în Sistemul informațional integrat al Poliției de Frontieră, privind traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova a cetățeanului Ucrainei prin punctul de trecere „Ceadîr-Lunga – Maloiaroslaveţ-1”, deși acesta nu a traversat frontiera de stat a R. Moldova, iar ca rezultat i-a fost legalizată aflarea pe teritoriul R. Moldova”, se arată în comunicatul emis de PA.

Acuzatorii spun că deși inculpatele au pledat nevinovate pe parcursul procesului, care a durat 2 ani, instanța a apreciat probatoriul administrat și a stabilit vinovăția acestora.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Sud în termen de 15 zile.

Notă: O persoană acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când se dovedește vinovăția printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.