Acasă Extern VIDEO // Rusia folosește măgari pentru transportul de provizii în Ucraina

VIDEO // Rusia folosește măgari pentru transportul de provizii în Ucraina

0

Trupele ruse apelează la măgari pentru transportul pe câmpul de luptă, pe măsură ce războiul se apropie de împlinirea a trei ani.

Măgarii încep să apară în rândul forțelor de invazie ale Kremlinului, presa rusă și comentatorii de război relatând că animalele sunt folosite pentru a transporta muniție și provizii, transmite SafeNews.md cu referire la adevarul.ro.

Evidențierea animalelor de povară vine în contextul în care războiul din Ucraina continuă să afecteze resursele ambelor părți și în care capacitatea Rusiei de a-și susține economia încolțită – care depinde acum din ce în ce mai mult de producția de apărare – rămâne sub semnul întrebării. Invazia sa la scară largă va intra în al patrulea an la 24 februarie.

Bloggeri militari pro-Kremlin au publicat săptămâna trecută imagini cu soldați interacționând cu măgari, afirmând că aceștia au fost folosiți ca mijloc de transport. Business Insider nu a putut verifica în mod independent autenticitatea filmării.

„Băieților din una dintre direcții li s-a dat un măgar pentru logistică. Un măgar adevărat”, a scris un blogger militar care a postat o fotografie cu un măgar în picioare lângă un bărbat în uniformă.

„La ce vă așteptați? Vehiculele sunt puține în aceste zile!”, a scris un alt comentator rus, Kirill Federov.

O notă vocală larg răspândită, despre care bloggerii ruși au spus că provine de la un soldat de pe linia frontului, a declarat că măgarii nu au fost furnizați de voluntari, ci de Ministerul Apărării din Rusia. Cu toate acestea, ministerul nu a abordat public această afirmație

Federov și alți câțiva bloggeri au postat, de asemenea, o imagine cu trei persoane înarmate în uniformă care pozează cu o cămilă.

Nu este clar cât de răspândită este utilizarea măgarilor, dar mai mulți oficiali ruși au apărat public această practică atunci când imaginile au devenit virale printre bloggerii militari.

„Nu este nimic în neregulă cu acest lucru”, a declarat Viktor Sobolev, membru al comisiei de apărare a Dumei de Stat, pentru publicația rusă Gazeta. Sobolev, un general-locotenent în retragere din armata rusă, a menționat „dificultăți foarte semnificative în aprovizionarea unităților și subdiviziunilor” cu muniție și alimente. El a spus că transportul cu animale de povară este o soluție valabilă și că pierderea unui măgar ar fi mai bună pentru armata rusă decât pierderea trupelor sau a vehiculelor de transport.

„În timpul Marelui Război Patriotic, o parte din artileria noastră era trasă de cai”, a adăugat Sobolev, referindu-se la cel de-al Doilea Război Mondial.

Un alt membru al comisiei de apărare din Duma de Stat, Viktor Zavarin, a declarat pentru rețeaua rusă de televiziune RTVI: „Lăsați să funcționeze, lăsați măgarii să ajute la victorie”.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns la o solicitare de comentarii trimisă de BI în afara orelor obișnuite de lucru.

Între timp, apariția măgarilor a declanșat un potop de meme-uri satirice atât în Rusia, cât și în Ucraina, cum ar fi un panou comic despre o versiune sovietică a personajului măgar Eeyore din desenul animat „Winnie the Pooh”, mobilizat pentru război.

Doi maiori, un popular blog militar rus pro-război, a întrebat pe Telegram dacă măgarii care au născut în timpul serviciului vor fi considerați progeniturile lor proprietate de stat.

„Dacă unul este capturat de un grup de sabotaj inamic, va fi considerat dispărut în acțiune sau prizonier de război?”, au scris administratorii .

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.