Acasă Extern Vicepreşedintele SUA JD Vance păşeşte pe scena mondială la summitul AI de...

Vicepreşedintele SUA JD Vance păşeşte pe scena mondială la summitul AI de la Paris. El vrea să discute cu liderii europeni şi despre războiul din Ucraina

0

Vicepreşedintele american JD Vance păşeşte marţi pe scena internaţională la summitul de la Paris consacrat inteligenţei artificiale, unde este probabil să transmită un mesaj sincer cu privire la reglementarea europeană a inteligenţei artificiale şi moderarea conţinutului pentru Big Tech, relatează Reuters.

Starea de spirit privind inteligenţa artificială s-a schimbat pe măsură ce această tehnologie ia amploare, stârnind preocupări multiple, de la siguranţă la concurenţă geopolitică, în timp ce ţările concurează pentru a creşte următorul mare gigant al inteligenţei artificiale.

În prima zi a summitului de la Paris, gazda, preşedintele francez Emmanuel Macron, a îndemnat Europa să reducă birocraţia pentru a facilita dezvoltarea inteligenţei artificiale în regiune, după ce desfiinţarea reglementărilor de către administraţia Trump a scos în evidenţă cât de mult diferă strategiile privind inteligenţa artificială în Statele Unite, China şi Europa.

Vicepreşedintele Vance este un critic acerb al moderării conţinutului pe marile platforme tehnologice. În septembrie, el a sugerat că Statele Unite ar putea renunţa la sprijinul pentru alianţa NATO dacă ţările europene vor impune moderarea conţinutului pe platforma de social media X a lui Elon Musk.

„Unul dintre lucrurile despre care va fi vorba în conducerea morală a Americii în timpul mandatului preşedintelui Trump este libertatea de exprimare”, a declarat Vance pentru Breitbart înainte de călătoria sa în Europa, dând tonul discuţiilor sale cu liderii europeni din capitala Franţei. „Vrem ca oamenii să îşi poată spune părerea şi credem că dezbaterea liberă şi deschisă este de fapt un lucru bun. Din păcate, mulţi dintre prietenii noştri europeni au luat-o într-o direcţie greşită”, a declarat Vance.

VANCE VREA SĂ VORBEASCĂ CU LIDERII EUROPENI DESPRE UCRAINA

Şi, ca semn al priorităţilor sale, Vance a declarat pentru Breitbart că se duce la Paris în primul rând pentru a discuta războiul Rusiei din Ucraina cu omologii europeni.

Va avea însă ocazia să o facă mai ales spre sfârşitul săptămânii, la Conferinţa de securitate de la Munchen.

Vance va conduce delegaţia americană la summit, unde reprezentanţii a aproape 100 de ţări, inclusiv China, India şi Statele Unite, se vor întâlni pentru a stabili dacă interesele naţionale concurente pot fi reconciliate.

Macron a subliniat o diferenţă luni seara. Franţa nu va „fora, baby, fora” ca Statele Unite, ci îşi va exploata energia nucleară fără emisii de carbon, astfel încât companiile să poată „conecta, baby, conecta” pentru a satisface nevoile vorace de energie ale inteligenţei artificiale.

NOUĂ STRATEGIE A UE PENTRU AI

Macron a declarat că preşedintea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va dezvălui în discursul său de la summitul de marţi o strategie actualizată a blocului european privind inteligenţa artificială, care „va fi o oportunitate unică pentru Europa de a accelera, de a simplifica reglementările”.

Luni, Henna Virkkunen, şefa UE în domeniul digital, a declarat pentru Reuters că UE va reduce birocraţia atunci când există suprapuneri, dar se va asigura, de asemenea, că normele sunt respectate. „Când vine vorba de lumea noastră digitală, Uniunea Europeană este foarte angajată faţă de faptul că dorim să avem un mediu corect, sigur şi democratic”, a punctat ea.

Cancelarul german Olaf Scholz a avut acest mesaj pentru invitaţii de la dineul de luni al summitului: „Îndemn companiile europene să îşi unească forţele pentru un efort comun puternic în direcţia AI made in Europe”, a spus el.

Într-o întâlnire bilaterală, Vance şi von der Leyen vor discuta, de asemenea, probabil, despre creşterea substanţială a tarifelor pentru oţel impuse de Trump.

Preşedintele OpenAI, Sam Altman, ar urma să se adreseze summitului marţi. Un consorţiu condus de Musk a declarat luni că a oferit 97,4 miliarde de dolari pentru a cumpăra organizaţia nonprofit care controlează OpenAI. Altman a postat imediat pe X: „Nu, mulţumesc, dar vom cumpăra Twitter pentru 9,74 miliarde de dolari, dacă doriţi”. Animozitatea dintre cei doi este binecunoscută.

Nu era clar dacă Statele Unite şi alte ţări vor îmbrăţişa un proiect de declaraţie a summitului făcută publică la 30 ianuarie, care face apel la o „abordare incluzivă” a inteligenţei artificiale care să implice mai multe părţi interesate, să se bazeze pe drepturile omului şi să sprijine lumea în curs de dezvoltare. Proiectul de declaraţie, consultat de Reuters, a stabilit priorităţi care includ „evitarea concentrării pieţei” şi „asigurarea sustenabilităţii IA pentru oameni şi planetă”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.