Serviciul de presă al Ministerului Apărării a comunicat că programul vizitei a inclus întâlniri cu specialiştii din Departamentul Statului Major General, precum şi din alte unităţi ale forţelor armate, în cadrul cărora au fost discutate priorităţile în domeniul susţinerii dezvoltării capacităţilor de apărare pentru anul 2025 prin intermediul EPF, transmite infotag.md.
Din delegaţie a făcut parte şi un expert în audit care a efectuat o serie de vizite la unităţile militare pentru a se familiariza cu utilizarea echipamentelor livrate anterior prin intermediul FPE, precum şi pentru a evalua eficienţa acestui instrument în contextul necesităţilor armatei.
Din 2021, Moldova beneficiază de asistenţă din partea Uniunii Europene prin intermediul platformei EPF, care include o serie de proiecte menite să consolideze capacităţile de apărare în domenii precum logistica, mobilitatea şi transportul, comanda şi controlul, comunicaţiile, securitatea cibernetică şi controlul şi protecţia spaţiului aerian.
EPF a fost creat pentru a finanţa acţiuni în cadrul politicii externe de securitate comună în domeniul militar şi al apărării, cu scopul de a preveni conflictele, de a menţine pacea şi de a consolida securitatea şi stabilitatea internaţională.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.