Acasă Extern Alegeri în România: Programul economic al lui Călin Georgescu

Alegeri în România: Programul economic al lui Călin Georgescu

0

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din România, ce au avut loc pe 24 noiembrie, a fost câștigat de Călin Georgescu, candidat independent cu viziuni antioccidentale și suveraniste pentru care au votat peste 22,9% din români.

EI se va confrunta în turul doi ce va avea loc peste două săptămâni, cel mai probabil cu candidatul USR (Uniunea Salvați România), Elena Lasconi, care a acumulat 19,17% din voturi și l-a depăşit cu aproximativ 2.000 de voturi pe actualul premier, Marcel Ciolacu. liderul Partidului Social-Democrat, scrie mold-street.com.

Programul „Hrană, apă, energie”

Victoria lui Georgescu, apreciat drept „un populist de extremă dreapta” a surprins multă lume, atât în România, cât și peste hotare.

Hotnews a publicat o sinteză a programului economic al lui Călin Georgescu, care se numește „Hrană, apă, energie” și care propune „un nou model social, economic și politic, inovator și unificator: suveranism-distributismul, menit să producă modificări structurale și, în final, o schimbare de sistem, deoarece pe scheletul actual nu se poate construi cu adevărat”, potrivit documentului.

Realizarea sa practică se face, în opinia câștigătorului primului tur al prezidențialelor, printr-un set de politici publice și măsuri legislative coerent articulate și destinate creări și dezvoltări de bănci populare, cooperative de producție și distribuție, întreprinderi cu lucrători/proprietari, producție în parteneriat, cadastru pus la punct.

„Proprietatea productivă larg răspândită asigură un mecanism economic sănătos: lucrătorii sunt stăpâni pe pământ, pe utilaje și pe propriile aptitudini și astfel dețin controlul asupra propriului destin”, mai precizează documentul.

Doar proprietatea mică și mijlocie readuce libertatea, cultul onoarei și al muncii scrie mare şi subliniat în program, Călin Georgescu.

„Prin acest program se ridică un steag – Steagul Adevărului, al lubirii, al Trezirii conștiinței (și, probabil, conștiinței” n.red) Binelui și frumosului în noi toţi! Sub faldurile lui se va reface (inclusiv economic) spiritul românesc tradiţional”, scrie Georgescu.

Potrivit acestuia, e nevoie să aducem țara la nivelul unei chemări „printr-un program măreț, care să descătușeze energiile, entuziasmul și încrederea întregii națiuni”.

„Apa, solul și albinele”

Râurile țări trebuie să fie transformate în „locuri sfinte”, consideră candidatul cel mai bine plasat după primul tur la prezidențiale. „Râurile trebuie lipsite de gunoaie menajere și de reziduuri chimice toxice. Doar așa vor ajunge iar să fie purtătoare de viață”, scrie Georgescu în program.

Salvarea albinelor înseamnă salvarea oamenilor – și asta nu e o exagerare, mai arată Călin Georgescu-iar familia și coala îndeplinesc un rol critic în conştientizarea tuturor acestor direcții de acțiune şi nevoii vitale.

Cele 8 puncte ale programului economic:

  • Predictibilitatea actului fiscal – pentru un mediu de afaceri și o economie echilibrată.
  • Cotă unică de 10% – pentru o stabilitate economică eficientă pe termen lung.
  • Stimularea agonisiri averii- pentru evitarea consumul inutil.
  • Educația și sănătatea, componente cheie – pentru un vitor bazat pe inteligența şi buna funcționare fizică și psihică a întregului popor.
  • Impozitarea cu 2% la mai mult de 1 milion euro cifră de afaceri – pentru ca impozitarea să fie coerentă și viabilă în vederea încasării.
  • Asocierea liberă a proprietarilor agricoli în cooperative și facilități fiscale oferite de stat producătorilor – pentru o agricultură care se poate moderniza și dezvolta rapid.
  • Piețe de desfacere, centre de colectare și industrii de prelucrare și conserve – pentru valorificarea potenţialului producătorilor autohtoni.
  • Redirecţionarea fondurilor UE către micul proprietar pentru o dezvoltare coerentă începând de la sursă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.