Echipajele de poliție vor monitoriza dacă, în turul doi al alegerilor prezidențiale, persoanele care vin la vot nu primesc sau nu li se promit bani de la cei implicați în schema de corupție electorală.
În primul tur, persoane care au auzit despre posibile tentative de cumpărare a voturilor au confundat observatorii Promo-LEX cu persoane care ar oferi bani pentru exprimarea unei opțiuni electorale specifice.
După încheierea primului tur al alegerilor, candidata la președinție Maia Sandu a declarat că aproximativ 300.000 de voturi ar fi fost fraudate.
Totodată, în ultimele două săptămâni, au avut loc numeroase percheziții în dosarul de corupție electorală pe teritoriul Republicii Moldova.
Sâmbătă, 2 noiembrie, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că a desfășurat acțiuni de urmărire penală la Chișinău și Râșcani, unde simpatizanți ai lui Șor ar fi promis bani în schimbul voturilor împotriva unui anumit candidat. Mai mulți dintre aceștia se află în arest preventiv în cadrul investigațiilor extinse.
Cetățenii moldoveni, indiferent dacă se află în țară sau peste hotare, sunt așteptați astăzi, 3 noiembrie, la urne să își aleagă președintele.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.