Acasă Extern UE suspectează platforma Temu de vânzarea de produse ilegale

UE suspectează platforma Temu de vânzarea de produse ilegale

0

Uniunea Europeană a cerut vineri platformei de cumpărături online Temu, fondată în China, să furnizeze mai multe informații despre funcționarea sa, deoarece suspectează că aceasta nu face suficient pentru a opri vânzarea de produse ilegale prin intermediul aplicației.

Platforma Temu, care este foarte populară în Europa, de la intrarea sa pe piață în 2023, a declarat la începutul acestui an că are în medie aproximativ 75 de milioane de utilizatori europeni activi pe lună, scrie mediafax.ro.

Comisia Europeană a declarat că a solicitat Temu să explice ce măsuri au fost luate pentru a împiedica apariția și reapariția comercianților „care vând produse ilegale” pe platformă. Solicitarea a fost făcută în temeiul unei legi de referință a UE, cunoscută sub numele de Digital Services Act (DSA), care obligă platformele să facă mai multe demersuri pentru a proteja consumatorii.

În plus, UE dorește ca Temu să furnizeze mai multe date și informații privind acțiunile întreprinse pentru a limita „riscurile legate de protecția consumatorilor, sănătatea publică și bunăstarea utilizatorilor”. 

Bruxelles-ul a cerut mai multe detalii cu privire la algoritmii de recomandare ai Temu, care sunt folosiți pentru a oferi conținut personalizat, și la riscurile pentru protecția datelor personale ale utilizatorilor.

Temu trebuie să furnizeze informațiile până pe 21 octombrie. Cea mai recentă solicitare este un prim pas, dar nu sugerează în sine că legea a fost încălcată, deși ar putea conduce la o anchetă oficială care să culmineze cu amenzi, în cazul în care se dovedește că au avut loc încălcări. 

„Pe baza evaluării răspunsurilor Temu, Comisia va stabili pașii următori”, a afirmat aceasta într-o declarație. 

Cererea de informații este doar a doua pentru Temu, după ce, în luna mai a acestui an, a fost adăugată pe lista UE a întreprinderilor digitale suficient de mari pentru a fi supuse unor restricții mai stricte.

În iunie, UE a solicitat Temu să explice ce măsuri ia pentru a proteja consumatorii, inclusiv copiii, în cadrul unui prim set de întrebări. 

În luna mai, grupurile europene de consumatori au depus o plângere la Comisie, acuzând Temu că utilizează „tehnici de manipulare” pentru a determina utilizatorii să cheltuie mai mult. 

În septembrie, șase țări din UE – Austria, Danemarca, Franța, Germania, Olanda și Polonia – au solicitat Bruxelles-ului o supraveghere mai strictă a Temu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.