Procurorii italieni au acuzat sâmbătă şapte persoane şi doi subcontractori de infracţiuni care includ fraudă şi încălcarea regulilor de siguranţă a avioanelor, în urma unei investigaţii asupra pieselor suspectate că ar fi defecte, produse de o companie italiană pentru Boeing.
Procurorii au deschis ancheta la sfârşitul anului 2021, după ce Boeing a declarat că unele piese pentru avionul său 787 Dreamliner furnizate de o companie care lucrează pentru grupul aerospaţial italian Leonardo au fost fabricate necorespunzător, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.
Anchetatorii au descoperit că doi subcontractanţi italieni au folosit forme mai ieftine şi neconforme de titan şi aluminiu pentru a face anumite piese, economisind sume semnificative de bani pentru costurile materiilor prime, au spus procurorii într-un comunicat, fără a numi subcontractanţii sau cele şapte persoane. „
”Acest lucru a dus la realizarea unor piese de avion cu caracteristici de rezistenţă statică şi la stres semnificativ mai scăzute, cu repercusiuni asupra siguranţei aviaţiei”, au precizat procurorii din oraşul Brindisi.
Experţii aerospaţiali care lucrează cu procurorii au certificat cel puţin 4.829 de componente neconforme din titan şi 1.158 din aluminiu, au spus aceştia.
”Lucrările de expertiză şi investigaţiile au concluzionat că unele componente structurale neconforme ar putea, pe termen lung, să afecteze siguranţa aeronavei, impunând companiei americane să iniţieze o campanie extraordinară de întreţinere a aeronavei implicate”, au spus aceştia, adăugând că Boeing şi Leonardo au fost victimele presupuselor delicte şi au cooperat cu ancheta.
Celor şapte persoane şi doi subcontractanţi li se va acorda acum timp să prezinte orice probe noi în apărarea lor, înainte ca procurorii să decidă dacă vor solicita unui judecător convocarea unui proces. Leonardo a refuzat să comenteze. Boeing a spus că va comenta în timp util.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.