Acasă Economic Anca Dragu: Moldova oferă un potențial considerabil pentru investitori

Anca Dragu: Moldova oferă un potențial considerabil pentru investitori

0

Republica Moldova oferă un potențial considerabil pentru investitori. Declarația a fost făcută de guvernatorul BNM, Anca Dragu, la evenimentul de lansare a Barometrul Antreprenorilor New Money și INSCOP.

„Moldova oferă oportunități investitorilor prin stabilitatea macroeconomică, integrarea în SEPA și dezvoltarea pieței de capital, facilitând tranzacțiile financiare transfrontaliere și investițiile”, a spus șefa BNM, transmite SafeNews.md cu referire la newtv.md.

Anca Dragu a subliniat rolul esențial al băncii centrale în procesul de pregătire a Republicii Moldova pentru aderarea la UE.

Referitor la intermedierea financiară, Anca Dragu a menționat că BNM își concentrează eforturile pe consolidarea sistemului bancar și diversificarea surselor de finanțare prin politici și reglementări care să sprijine competitivitatea pieței financiare.

„Printr-o intermediere financiară mai eficientă, antreprenorii și consumatorii pot accesa resursele necesare dezvoltării, în condiții de transparență și stabilitate”, a subliniat guvernatorul BNM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.