Acasă Politic Alaiba, încrezut că Transnistria va fi parte a UE împreună cu Moldova

Alaiba, încrezut că Transnistria va fi parte a UE împreună cu Moldova

0

Viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba, este sigur că Transnistria va deveni parte a UE împreună cu Moldova.

După cum relatează Infotag, Alaiba a declarat acest lucru pentru Euronews în cadrul reportajului „Tensiuni înainte de euro-referendum: cum să rezolvăm problema cu Transnistria”.

La întrebarea jurnalistului „Va deveni Transnistria parte a Uniunii Europene?”, Alaiba a spus „desigur”. Însă nu a vorbit despre condiţiile reintegrării, menţionând că „această problemă încă nu a fost rezolvată…”. În acelaşi timp, Alaiba este sigur că Moldova va deveni membră a UE până în 2030.

Viceprim-ministrul a mai spus că integrarea economiei moldoveneşti pe piaţa europeană, care este în plină desfăşurare, priveşte şi malul stâng.

„Această parte a economiei noastre este destul de bine integrată pe piaţa internă europeană, aproximativ 80 la sută din exporturi merg în UE”, a spus Alaiba.

„Ministrul dezvoltării economice” transnistrean Serghei Obolonik a declarat pentru Euronews că, după introducerea taxelor vamale pe baze generale începând cu luna ianuarie a acestui an, produsele transnistrene „au devenit mai scumpe cu aproximativ 15-20 la sută din cauza tarifelor”, „acum sunt mai scumpe decât produsele moldoveneşti”.

„În plus, din cauza dublei impozitări şi a închiderii conturilor bancare în Moldova, dispar instrumentele necesare pentru interacţiunea cu Occidentul. Acest lucru a dus la faptul că colapsul economic aproape a venit”, a spus oficialul transnistrean.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.