Acasă Politic VIDEO // Lansarea în campania prezidențială a Maiei Sandu: „Moldova nu...

VIDEO // Lansarea în campania prezidențială a Maiei Sandu: „Moldova nu mai este văzută astăzi ca afacerea personală a oligarhilor sau ca o zonă de spălat bani”

0

Maia Sandu, actuala șefă a statului și candidata la prezidențialele din 20 octombrie, se lansează oficial în campania prezidențială, într-un eveniment organizat în centrul capitalei, scrie zdg.md.

„Fiecare generație are misiunea sa de dus pe umeri, cea pentru care își va da seama în fața istoriei. Înaintașii noștri au luptat pentru libertate, limba, autodeterminare cu riscul de a fi dați afară de la lucru, universitate, de a fi arestați. Generația noastră este mai norocoasă. Generația noastră are misiunea democratic, liber să integreze Republica Moldova in marea familie europeană. (…) De aceea au luptat părinții și bunicii noștri: să trăim această zi în care alegem liber pentru țara noastră.

(…) Împreună, prin implicarea voastră, am reușit să eliberăm țara de hoți. În acești 4 ani am trecut prin crize. Nu a fost ușor, dar am reușit să stabilizăm lucrurile. Azi Moldova are o cale sigură în față, lucruri care păreau imposibile acum 4 ani. (…) În ultimii ani localitățile noastre au beneficiat de fonduri pentru dezvoltare în valoare de 2 850 000 de lei, de 3 ori mai mult decât în ultimii 10 ani”, a declarat Maia Sandu în fața mulțimii.

În discurusl său, președinta a subliniat că Moldova nu mai este văzută astăzi „ca afacerea personală a oligarhilor sau ca o zonă de spălat bani” și că a a fost primită „cu respect la masa de discuții a celor mai importante țări din lume”.

Maia Sandu a enumerat și obiectivele principale ale programului său, printre acestea fiind alocarea a 8 miliarde de lei în proiectele de infrastructură, susținerea a cel puțin 3 proecte per localitate, reparația și dotarea tuturor policlinicilor din țară, asigurarea gratuită a alimentației în școli, din contul statului, pentru elevii din clasele 1-9, dar și menținerea păcii.

Astăzi, 20 septembrie, începe campania electorală pentru participanții la referendumul republican constituțional și candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.