Acasă Social Start sezonului de vânătoare 2024-2025, în Republica Moldova. Ce specii pot fi...

Start sezonului de vânătoare 2024-2025, în Republica Moldova. Ce specii pot fi vânate și în ce perioadă

0

Pe data de 15 august începe, conform legislației, sezonul de vânătoare 2024-2025. Doar persoanele care sunt membre ale Asociației Vânătorilor au permisiunea oficială de a vâna.

Potrivit președintelui Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova, Oleg Ciocoi, în sezonul 2024-2025 se va efectua vânătoarea în terenurile atribuite Asociației Vânătorilor și terenurile împădurite atribuite sau gestionate de Agenția „Moldsilva”, scrie Radiomoldova.md.

În funcție de specie, sunt stabilite intervale și zile speciale pentru vânătoare.

„În perioada 17 august – 13 octombrie este deschis sezonul la vânat porumbei, este vorba despre porumbelul gulerat și guguștiuc. Vânătoarea va fi permisă în zilele de sâmbătă și duminică, dar și de sărbătorile naționale marcate pe 27 și 31 august. Tot în această perioadă este permisă și vânătoarea la prepelițe, doar că în zilele de miercuri, sâmbătă, duminică și de sărbători”, a spus Oleg Ciocoi.

La fiecare specie sunt stabilite cotele de recoltare, reieșind din ordinul cu privire la aprobarea cotelor de recoltare la unele specii de animale de interes cinegetic.

„Pe data de 14 septembrie noi deschidem sezonul de vânătoare la rațe. E vorba de rață mare, rață cârâitoare, rață mica, rață pestriță. Vânătoare va fi permisă în zilele de miercuri sâmbătă și duminică. Iar pe data de 16 octombrie va fi permisă vânarea gâștelor, până la 13 ianuarie 2025”, a mai adăugat președintele SVPRM.

În acest an va fi deschisă și vânătoarea la sturzi, iar de pe 24 noiembrie, până pe 5 ianuarie 2025, la iepuri. Cei care încalcă regulile impuse și calendarul pentru vânătoare riscă amenzi sau excluderea din Asociația Vânătorilor.

Sezonul de vânătoare 2024-2025 începe oficial pe data de 15 august și va dura până pe 31 martie 2025.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.