Acasă Economic Credite de milioane euro din partea BERD și BIRD. Unde vor fi...

Credite de milioane euro din partea BERD și BIRD. Unde vor fi folosite

0

Parlamentul a ratificat un acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind infrastructura feroviară a Moldovei, care va permite Moldovei să primească a treia tranşă de finanţare de la BERD în valoare de 18,2 milioane de euro.

Potrivit acordului, împrumutul este pe o perioadă de 15 ani, iar rata este variabilă. Acordul, semnat în iunie 2023, se referă la finanţarea lucrărilor de reparaţii pe linia de cale ferată Vălcineţ-Ocniţa-Bălţi-Ungheni-Chişinău-Căinari (128 km). Lucrările sunt planificate să fie finalizate până în 2027, scrie Infotag.md.

De asemenea, a fost ratificat un acord cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru punerea în aplicare a unui proiect privind modernizarea şi îmbunătăţirea serviciilor de reabilitare. Acordul prevede un împrumut de 36,2 milioane de euro, iar rambursarea se va face în perioada 15 aprilie 2029 – 15 octombrie 2053.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.