Acasă Economic Banca Mondială avertizează asupra riscurilor din sectorul nebancar

Banca Mondială avertizează asupra riscurilor din sectorul nebancar

0

Banca Mondială (BM) atrage atenţia autorităţilor moldoveneşti asupra riscurilor existente în sectorul financiar nebancar.

Potrivit agenţiei Infotag, într-o analiză economică privind perspectivele economiei moldoveneşti, experţii băncii remarcă stabilitatea sectorului bancar, dar indică o redresare lentă a activităţii de creditare.

„Sectorul bancar menţine un nivel înalt de adecvare a capitalului, lichiditate şi profitabilitate datorită investiţiilor cu randament înalt în obligaţiuni de stat, ratelor înalte ale dobânzilor şi unui cadru legislativ şi de reglementare prudent”, se spune în documentul citat.

BM consideră că riscurile din sectorul financiar nebancar necesită o monitorizare atentă şi o supraveghere optimizată.

Analiza economică a citat deficitul bugetar pentru 2023 la 5,2% din PIB, dar a rămas sub ţinta de 5,9%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.