Pot banii să cumpere fericirea? Contrar a ceea ce cred unii, un salariu de un milion de dolari nu vine neapărat fără probleme.
În timp ce bogăția poate aduce cu ea unele probleme neconvenționale – cum ar fi refuzul companiei Ferrari de vinde fără invitație și distrugerea accidentală a unor zone de recife de corali cu un iaht de 300 de metri – majoritatea celorlalte probleme cu care se confruntă bogații ar putea să nu fie atât de ezoterice pe cât credem, scrie stirileprotv.ro.
Potrivit terapeuților cu care CNBC a vorbit, de cele mai multe ori, super-bogații se luptă cu sentimentele de izolare, depresie și paranoia, printre altele – un spectru de emoții pe care mulți alții tind să le împărtășească.
„Majoritatea oamenilor nu pot înțelege că bogați pot avea probleme. Ei resping preocupările de sănătate mintală ale oamenilor bogați ca fiind nesemnificative și de importanță diminuată”, a declarat pentru CNBC Paul Hokemeyer, un psihoterapeut clinic care îi tratează pe ultrabogați.
1. Sentimente de izolare
O problemă de top de care suferă clienții lui Hokemeyer este izolarea cronică.
„Ei trăiesc într-un loc atât de rarificat din top 1%, unde sunt foarte puțini oameni împărtășesc realitățile lumii lor”, a spus directorul fondator al clinicii Drayson Mews, care a împărtășit că superbogații de multe ori nu pot fi pe deplin siguri dacă oamenii îi plac pentru cine sunt sau pentru ceea ce au.
„Bogăția poate fi destul de izolatoare… uneori, toți ochii sunt ațintiți asupra ta pentru a vedea ce faci cu banii tăi”, a spus Amanda Falkson, psihoterapeut de avere la Psychotherapy City.
2. Paranoia și neîncrederea
Bogăția poate determina oamenii din jurul celor super bogați să-i vadă ca pe niște obiecte, a observat Hokemeyer.
Oamenii care sunt bogați tind să aibă un statut social mai înalt, iar cei care trăiesc în stări de putere reduse sunt adesea atrași de ei. Acesta din urmă i-ar putea vedea pe cei bogați ca niște scări pentru a-i ridica în poziții mai puternice, a spus el.
Psihoterapeutul a spus că clienții săi sunt adesea bombardați de un flux nesfârșit de solicitări.
„Relațiile lor devin definite pentru ceea ce pot oferi altora, mai degrabă decât pentru ceea ce sunt ei înșiși”, a adăugat el.
În acest context, cei super bogați tind să devină mai suspicioși față de motivele oamenilor în a se asocia cu ei.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.