Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Odile Rena-Basso, salută consolidarea legăturilor economice şi financiare dintre Moldova şi România.
Potrivit Infotag, bacherul a făcut aceste declaraţii la deschiderea celui de-al doilea forum moldo-român Capital Bridges.
Potrivit Odile Rena-Basso, războiul din Ucraina care a început acum doi ani a adus „dificultăţi imense” Moldovei.
„Dar, acum, în pofida faptului că războiul continuă, situaţia s-a schimbat. Companiile şi antreprenorii moldoveni s-au descurcat într-un mediu dificil creat de conflict şi acum Moldova este un candidat la aderarea în UE. Sectorul bancar s-a descurcat, de asemenea, cu presiunea ultimilor doi ani. Ca cel mai mare investitor instituţional, noi sprijinim sectorul bancar şi privat al Moldovei. Un exemplu este MAIB, cea mai mare bancă din Moldova şi un partener stabil al BERD, care se pregăteşte să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acest lucru ar trebui să fie un exemplu pentru toate companiile moldoveneşti care doresc să aibă acces la pieţele de capital pentru a asigura creşterea”, a spus Odile Renaud-Basso.
Preşedinta BERD consideră că evenimentul de astăzi arată „o strânsă cooperare economică şi integrarea pieţelor de capital ale Moldovei şi României”.
„Această integrare va permite companiilor moldoveneşti cu un potenţial ridicat să aibă acces la Bursa de Valori Bucureşti, să se conecteze la surse pentru o creştere financiară şi un succes semnificativ… BERD este strâns implicată în reformele din sectorul bancar moldovenesc începând cu anul 2014” şi continuă să lucreze cu autorităţile moldoveneşti pentru a aduce infrastructura financiară a Moldovei mai aproape de UE, „România şi Bursa de Valori Bucureşti sunt parteneri naturali în acest sens. În parcursul Moldovei către Europa, BERD va fi alături de ea, oferindu-i sprijin”, a concluzionat preşedinta băncii.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.