Acasă Diverse Consumul excesiv de apă poate fi mortal: Câte lichide trebuie să consumi

Consumul excesiv de apă poate fi mortal: Câte lichide trebuie să consumi

0

Te-ai gândit vreodată care sunt consecințele dacă bei prea multă apă? Sunt mulți oameni care caută semnele deshidratării, însă suprahidratarea este la fel de periculoasă.

Suprahidratarea poate să ducă la intoxicația cu apă, cunoscută și sub denumirea de hiponatremie, care provoacă inundarea interiorului celulelor din cauza nivelului anormal de scăzut de sodiu din sânge, potrivit publicației thehealthy.com.

În cazurile severe, intoxicația cu apă poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi convulsii, comă și, în cazuri rare, chiar deces.

Veste bună este că există o mulțime de semne care indică faptul că bei prea multă apă și ceva nu este în regulă cu organismul tău.

Ai în mod constant o sticlă de apă în mână

Dacă ai o sticlă de apă cu tine și o umpli imediat ce e goală, este posibil să bei prea multă apă. Adăugarea constantă de apă în corp poate duce la un nivel scăzut de sodiu în sânge, ceea ce, conform Clinicii Mayo, poate provoca umflarea celulelor corpului.

Acest lucru poate deveni deosebit de periculos atunci când creierul începe să se umfle, spune Tamara Hew-Butler, profesor de Științe a exercițiilor fizice la Universitatea Oakland din Rochester.

Ai dureri de cap pe tot parcursul zilei

Durerile de cap pot fi un semn fie de suprahidratare, fie de deshidratare. Când bei prea multă apă, concentrația de sare din sânge se reduce, provocând umflarea celulelor din organele din întregul corp.

Gândește-te așa: când bei prea multă apă, creierul tău crește, de fapt, în dimensiune și apasă pe craniu. Această presiune suplimentară poate provoca o durere de cap și probleme de sănătate mai grave, cum ar fi afectarea creierului și probleme de respirație.

Bei apă chiar și atunci când nu îți e sete

Cel mai bun mod de a înțelege dacă corpul tău are, într-adevăr, nevoie de mai multă apă este să fii conștient dacă simți cu adevărat un sentiment de sete.

„Corpul nostru este atât de programat să lupte împotriva deshidratării, deoarece am trăit întotdeauna cu frica de a nu avea suficient”, spune Hew-Butler.

Bei apă în mod continuu până când urina este limpede

Dacă bei o cantitate sănătoasă de apă, culoarea urinei ar trebui să fie de la culoarea paiului până la galben transparent. Deși majoritatea crede că urina limpede este cel mai sănătos semn de hidratare, a avea urină fără pigmentare poate fi, de fapt, un semn că bei prea multă apă.

Pentru majoritatea, opt până la 10 pahare de apă pe zi este considerată o cantitate normală, conform Clinicii Mayo.

Urinezi des, inclusiv în timpul nopții

Este posibil să bei prea multă apă dacă te trezești des în miezul nopții, pentru a folosi baia. Potrivit Clinicii Cleveland, majoritatea urinează între șase și opt ori pe zi.

Dacă urinezi de mai mult de zece ori pe zi, este posibil să bei mai multă apă decât are nevoie corpul tău. Alte cauze includ vezica urinară hiperactivă și cofeina.

Simți greață sau ai vărsături

Simptomele suprahidratării seamănă mult cu cele ale deshidratării, explică Hew-Butler. Când bei prea multă apă, rinichii tăi ajung într-un punct în care nu pot scăpa de excesul de lichid. Asta duce la acumularea de apă în corpul tău.

Acest lucru poate provoca o serie de simptome neplăcute, inclusiv greață, vărsături și diaree.

Ai mâinile, picioarele sau buzele umflate

În multe cazuri de hiponatremie, oamenii vor prezenta umflături sau decolorări vizibile la mâini, buze și picioare. Când toate celulele din corpul tău se umflă, pielea ta va începe să se umfle și ea vizibil.

Te simți obosit

Rinichii tăi sunt responsabili pentru filtrarea apei pe care o bei prin corp și pentru a se asigura că nivelurile de lichide din sângele tău rămân echilibrate.

Atunci când bei prea multă apă, rinichii tăi trebuie să lucreze și mai mult, creând o reacție stresantă din partea hormonilor tăi care îți lasă corpul stresat și obosit.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.