Pentru a întocmi clasamentul special al celor mai inteligenţi oameni, IQ-ul este folosit ca indicator. Inteligenţa medie este în jurul scorurilor cuprinse între 90 şi 110, în timp ce vorbim despre oameni cu abilităţi cognitive extraordinare cu peste 130 de puncte. Este, de exemplu, cazul matematicianului Terence Tao, care, cu 230 de puncte, a fost recunoscut drept cel mai inteligent om de pe Pământ.
Terence s-a născut în Australia, fiul a doi imigranţi din Hong Kong. Tatăl său, dr. Billy Tao, absolvise facultatea de medicină în 1969 şi s-a mutat în Australia, pentru a lucra ca medic pediatru. Mama lui, Grace, era licenţiată în astrofizică şi matematică, tot în Hong Kong.
Printre altele, Terry, aşa cum îl numesc prietenii săi, are doi fraţi şi amândoi au participat la olimpiadele de matematică reprezentând ţara lor. Unul este inginer în calculatoare şi lucrează pentru Google, celălalt are autism și este un maestru internaţional de şah, un pianist talentat şi compozitor, licenţiat în teoria muzicii şi un doctorand în matematică.
Terence Tao a învăţat să citească singur la doi ani şi a început imediat să-i înveţe pe copiii de cinci ani. La șapte ani, ajungea în ziarele din oraşul său pentru că făcea îndrumări matematice elevilor de liceu, în timp ce frecventa liceul.
Acesta susţine că a învăţat matematica pe cont propriu, urmărind spectacolul pentru copii „Sesame Street”. Când avea 9 ani, Terence îşi împărţea timpul între liceu şi cursuri universitare de matematică avansată. La 10 ani a început să câştige concursuri de matematică, devenind cel mai tânăr participant din istorie la olimpiadele matematice.
Este o persoană liniştită, calmă, modestă, lipsită de acele atitudini timide şi de acele dificultăţi sociale care sunt întotdeauna asociate cu geniile numerelor. Nu ridică niciodată vocea, nu este niciodată stresat sau deprimat, nu este arogant, nu este antisocial, notează Mediafax. Singurul semn special: poartă aproape exclusiv tricouri colorate.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.