Acasă Social 64 de pacienți tratați de COVID-19 au fost externați, într-o singură zi....

64 de pacienți tratați de COVID-19 au fost externați, într-o singură zi. 195 rămân în stare gravă

0

Pe parcursul zilei de ieri, 64 de pacienți tratați de COVID-19 în spitalele din R. Moldova au fost externați. Totuși, în stare gravă rămân încă 195 de oameni. Informația a fost comunicată de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Ieri, au fost externați 64 de persoane. E vorba de persoane care sunt sănătoase, dar care vor sta în izolare 14 zile. Total, tratate avem 235 de persoane”, a comunicat ministra.

Potrivit autorităților, la moment sunt 1914 cazuri confirmate de COVID-19 prin teste de laborator și 135 – în baza criteriilor clinico-epidemiologice. Până acum, în țară au fost efectuate 9208 de teste. 

Din totalul cazurilor, 195 de pacienți sunt în stare gravă, 564 – în stare de gravitate medie, iar ceilalți – în stare satisfăcătoare.

Amintim că, în Republica Moldova, primul caz de coronavirus a fost înregistrat pe 7 martie 2020. Într-o lună, bilanțul a urcat la 965 de infectări și 21 de persoane decedate, printre care trei lucrători medicali. În același timp, 40 de cazuri au fost declarate tratate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.