Acasă Economic 596.000 lei colectați la bugetul de stat de la contribuabilii care au...

596.000 lei colectați la bugetul de stat de la contribuabilii care au declarat venituri din apostilarea actelor

0

Aproximativ 596.000 lei au fost adăugați la bugetul de stat după ce 76 de contribuabili au declarat voluntar venituri de peste 5,756 milioane de lei din activități de apostilare a documentelor. Aceste persoane desfășurau activități și obțineau venituri din servicii prestate în mod neoficial.

Încălcările fiscale au fost depistate grație datelor furnizate de Agenția Resurse Informaționale Juridice (ARIJ), coordonată de Ministerul Justiției. ARIJ a monitorizat solicitanții de apostilă între ianuarie și iunie 2024, identificând persoanele care au depus mai mult de 50 de documente pentru apostilare fără a fi beneficiarii efectivi.

Pe baza informațiilor colectate de ARIJ, Serviciul Fiscal de Stat a demarat acțiuni de informare adresate contribuabililor, cu scopul de a-i readuce în legalitate pe cei care oferă servicii de apostilare.

Astfel, au fost desfășurate măsuri de conformare voluntară pentru un eșantion de 149 de persoane fizice. De asemenea, contribuabilii au avut parte de suport informațional pentru a-și înregistra activitățile într-o formă organizatorico-juridică adecvată. În urma acestor acțiuni, au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 97.000 lei, prin întocmirea a 62 de procese-verbale contravenționale conform articolului 263, alineatul (1) din Codul contravențional.

ARIJ va verifica trimestrial lista solicitanților de apostilare și va transmite informațiile relevante Serviciului Fiscal de Stat pentru a identifica și descuraja activitățile ilegale în acest domeniu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.