Acasă Istorii din spatele culisei Vlad Plahotniuc s-ar afla în continuare în Turcia. Veaceslav Platon: „Este păzit...

Vlad Plahotniuc s-ar afla în continuare în Turcia. Veaceslav Platon: „Este păzit de serviciile secrete”

287
0
ads

În ciuda faptului că autoritățile turce au informat oficial autoritățile de la Chișinău că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a părăsit Turcia, omul de afaceri Veaceslav Platon susține că acest lucru nu este adevărat. Din contra, fostul democrat s-ar afla în continuare pe teritoriul statului turc și ar fi păzit de serviciile secrete, a declarat Platon în cadrul unui interviu la portalul de știri Unimedia

„Vladimir Plahotniuc se află în continuare în Turcia și este păzit de serviciile secrete din Turcia”, a afirmat omul de afaceri Veaceslav Platon.

Mai mult, acesta a menționat că Vlad Plahotniuc se folosește de numele său, și nu de o altă identitate, despre care se știe că are mai multe.

Afirmațiile lui Veaceslav Platon vin după ce la începutul acestei săptămâni, Procuratura Generală anunța despre faptul că autoritățile de la Ankara au confirmat că fostul lider democrat, căutat la nivel internațional de autoritățile de la Chișinău, nu se află în Turcia și ar fi părăsit țara la data de 4 octombrie 2020”.

De asemenea, în presă au fost publicate informații despre faptul că oligarhul Vladimir Plahotniuc și-ar mai fi obținut încă o cetățenie, de data aceasta a Turciei, prin programul cetățenie prin investiții.

Informația, publicată de un site apropiat PSRM, nu au fost însă confirmată. În prezent, Plahotniuc deține cetățenia Moldovei cu numele său și a doua identitate – Vladimir Novak. În România acesta este Vlad Ulinici, în Rusia Vladimir Plakhotniuk, iar în Cehia Vladimir Plahotniuc.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here