Acasă Social Șeful de spital din Anenii Noi mai des la odihnă, decât la...

Șeful de spital din Anenii Noi mai des la odihnă, decât la muncă

214
0
ads

În condiţiile în care situaţia epidemiologică se agravează de la o zi la alta, iar lucrătorii medicali sunt tot mai extenuaţi, şeful Spitalului Raional Anenii Noi s-ar afla mai mult în concediu, decât la muncă. Mai mulţi angajaţi îl acuză pe Nicolai Usatîi că nu îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu. La rândul său, aceasta neagă acuzaţiile colegilor, transmite SafeNews.md cu referire la Publika.md.

Medicii de la Spitalul din Anenii Noi se plâng că managerul instituţiei nu le creează condiţii minime de activitate.

“Anul trecut i-am spus domnului director Usatîi că secţia terapia intensivă nu coincide şi nu corespunde standardelor Ministerului Sănătăţii. Dumnealui ne-a răspuns, dă să o închidem. Zic închideţi-o, dar mai departe ce facem?”, a povestit anesteziologul reanimatolog, Lilia Şchiopu.

Medicii spun că, în ultima perioadă, şeful spitalului s-a aflat mai mult în concedii decât la serviciu.

– Ştiţi, eu în aprilie, mai, când am lucrat singură, eu am ajuns la doamna ministru.
– De ce nu la domnul şef?
– Dumnealui nu era. Nu ştiu, era sau în concediu, sau pe buletin de boală, a spus pediatrul neonatolog, Ala Nacu.

Nemulţumiţi de activitatea lui Nicolai Usatîi sunt şi sindicaliştii.

“Chiar îi grav, noi suntem intimidaţi. Vreau să vă spun că indicatori de performanţă s-au dat numai în secţia consultativă. Salariul al treisprezecelea, ajutoare materiale, noi trebuie să mergem personal şi să ne rugăm.”, a menționat preşedintele comitetului sindical al spitalului raional Anenii Noi, Diana Bradu.

Vicedirectorul Alexandru Nastas, cel care este nevoit să asigure interimatul în lipsa directorului, spune că deseori este depăşit de situaţie.

“Colectivul cere în fiecare zi, condiţiile trebuie asigurate maximă siguranţă a personalului medical. Remunerarea muncii şi ei toţi se adresează la mine. Astea îs toate problemele. Care eu nu pot să le rezolv.”, a spus vicedirectorul Spitalului Raional Anenii Noi, Alexandru Nastas.

Şeful spitalului, Nicolai Usatîi, recunoaşte că mai mult a lipsit de la serviciu în ultima lună.

“Am fost în concediu luate din nefolosite 4 zile, şi în concediu medical, două săptămâni, sau 10 zile, eu nu mai ţin minte precis.”, a afirmat directorul Spitalului Raional Anenii Noi, Nicolai Usatîi.

Însă, celelalte acuzaţii le respinge cu vehemenţă.

– Eu cred că nu sunt toţi angajaţii. Sunt unii, care sunt cointeresaţi în lucrul dat.
– De ce le-ar trebui să vă învinovăţească pe dumneavoastră, cum credeţi?
– Postul, setea de a fi directori. Cu orice scop ca să fie. Că nu le permit să facă rău populaţiei şi personalului medical, a comentat directorul Spitalului Raional Anenii Noi, Nicolai Usatîi.

Nicolai Usatîi a fost şeful spitalulului raional timp de patru ani. La mijlocului lunii octombrie, după expirarea mandatului, acesta a participat la concursul organizat de Ministerul Sănătăţii pentru ocuparea funcţiei de director, pe care însă l-a picat. Singurul care a promovat primele două probe a fost vicedirectorul instituţiei, Alexandru Nastas. Dar de mai bine de o lună, procedura de evaluare a ultimului candidat rămas în concurs este tărăgănată. Consilierul ministrului Sănătăţii, Cristina Stratulat, ne-a declarat că încă nu a fost stabilită data următoarei probe.

În prezent, la Spitalul Raional Anenii Noi sunt internaţi 69 de pacienţi cu COVID-19, iar în cadrul instituţiei activează 290 de angajaţi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here