Acasă Social FOTO // Un moldovean a fost prins de vameșii români în timp...

FOTO // Un moldovean a fost prins de vameșii români în timp ce încerca să părăsească țara cu un automobil care figurează în Germania ca fiind fura

180
0
ads

Un moldovean de 29 de ani a fost prins de vameșii români în timp ce încerca să părăsească țara cu un automobil care figurează în Germania ca fiind furat. Incidentul s-a produs în data de 18 noiembrie, în jurul orei 18:15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md. 

Potrivit informației, în punctul de trecere s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetățena cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, care conducea un autovehicul marca Mercedes, ce tracta o remorcă tip platformă, pe care transporta un autoturism marca Volkswagen Tiguan, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2018.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului transportat, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, prin intermediul ofiţerilor Frontex, ocazie cu care au constatat că acesta aparţine de drept unei firme de leasing din Germania. Reprezentanţii firmei au transmis că autoturismul în cauză nu are dreptul de a părăsi teritoriul U.E., iar autorităţile competente din Germania au introdus în bazele de date o alertă în vederea confiscării mijlocului de transport.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că el doar trebuia să asigure transportul autoturismului şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 120.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here