Acasă Extern Donald Trump revine la declarațiile absurde privind testarea Covid: „Știți de...

Donald Trump revine la declarațiile absurde privind testarea Covid: „Știți de ce avem atât de multe cazuri? Pentru că testăm atât de mult.”

57
0
ads

Donald Trump a repetat afirmația evident falsă conform căreia numărul de cazuri de coronavirus este în creștere pentru că a crescut și numărul testărilor: „Știți  de ce avem atât de multe cazuri? Pentru că testăm atât de mult. Într-un fel e bine, într-un alt fel este prostesc”, relatează The Independent.

Președintele american a făcut din nou această afirmație în cadrul unui miting de campanie susținut în Carolina de Nord, sâmbătă: „Știți  de ce avem atât de multe cazuri? Pentru că testăm atât de mult. Într-un fel e bine, într-un alt fel este prostesc”. Trump a continuat, susținând în mod fals și absurd că „dacă am testa la jumătate, am avea și cazuri la jumătate”.

Sugestia lui Trump, de a ignora, practic, numărul real de cazuri și a reduce testarea nu ar face decât să micșoreze bilanțul oficial, însă acest lucru nu ar opri virusul din a se răspândi. În fapt, o testare mai redusă ar micșora din capacitatea de reacție a sistemului sanitar la un număr în creștere de cazuri de Covid.

„Dacă se prăbușește un avion și mor 500 de oameni nu vorbește nimeni despre asta. Covid, Covid, Covid, Covid. Apropo, pe 4 noiembrie, nu veți mai auzi de Covid”, a mai spus Donald Trump, sugerând că criza coronavirusului se va încheia după alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie. Trump repetă, astfel, o teorie a conspirației lansată de fiul său în primăvară – Eric Trump spunea atunci că măsurile de distanţare socială impuse din cauza pandemiei fac parte dintr-o „strategie conştientă” a Partidului Democrat de a câştiga alegerile prezidenţiale 2020 şi că noul coronavirus va dispărea „magic” după 3 noiembrie.

Statele Unite au înregistrat vineri un număr record de noi infectări cu coronavirus, peste 83.000. În total, țara înregistrează 8.8 milioane de cazuri de infectare și peste 230.000 de decese din cauza acestei boli.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here