Acasă Alegeri 2020 Cât au cheltuit candidații cu o săptămână înainte de alegeri

Cât au cheltuit candidații cu o săptămână înainte de alegeri

103
0
ads

Până la această oră cei opt concurenți în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie au cheltuit, oficial, 13,1 milioane de lei pentru finanțarea campaniei electorale. Datele au fost publicate de către Comisia Electorală Centrală.

Astfel, cele mai multe cheltuieli a raportat liderul „Partidului Nostru” și primarul de Bălți, Renato Usatîi. În 6 săptămâni politicianul a cheltuit 6 802 717 lei.

Acesta este urmat de Maia Sandu care a declarat cheltuieli în mărime de 2 207 044 lei.

Andrei Năstase a cheltuit 1 824 611 lei, iar Igor Dodon – 1 314 609.

Violeta Ivanov a indicat cheltuieli în mărime de 491 354 lei. De precizat că anterior, candidatul Partidului „ȘOR” nu a putut publica cheltuieli în campanie din motivul că nicio instituție bancară nu a dorit să-i deschidă cont bancar. Din acest motiv, toate cheltuielile au fost trecute ca „donații de mărfuri/bunuri”.

Liderul PUN, Octavian Țîcu, a cheltuit în campanie 243 859 lei, iar candidatul PLDM, Tudor Deliu – 216 785.

Dorin Chirtoacă a indicat că până la această oră așa și nu a deschis cont electoral.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here