Acasă Alegeri 2020 DOC // Locuitorii din Varniță anunță CEC-ul că nu vor permite transnistrenilor...

DOC // Locuitorii din Varniță anunță CEC-ul că nu vor permite transnistrenilor să ajungă la secțiile de vot

154
0
ads

Veteranii războiului de pe Nistru, dar și simplii locuitori din Varnița au trimis o scrisoare către Comisia Electorală Centrală prin care anunță autoritatea că nu vor permite ca locuitorii din Transnistria să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale la secțiile care urmează a fi deschise în localitate. Aceștia anunță că sunt gata să opună rezistență fizică venirii transnistrenilor la vot, deoarece votul lor este cumpărat și există pericolul răspândirii coronavirusului, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

„Din alegerile precedente se știe că conducerea transnistreană încalcă grav legea constituționale și se prezintă în mod organizat la vot cu autobuzele. Listele alegătorilor sunt deja întocmite, iar lor li se achită câte 400-700 de ruble transnistrene pentru vot, ceea ce este interzis”, se arată în scrisoare.

„Noi, veteranii războiului din 1992 și Afganistan suntem ferm hotărâți să opunem rezistență. Noi nu vom permite ocupanților să ne murdărească satul”, se mai arată în scrisoare.

Amitnim că CEC-ul a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din Transnistria. Autoritățile locale și locuitorii din mai multe sate unde urmează a fi deschise aceste secții se opun deciziei CEC și anunță că nu vor permite transnistrenilor să ajungă la secțiile de votare, pentru că vor răspândi pandemia și pentru că votul lor este cumpărat. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here