Acasă Social Guvernul a scos la mezat terenurile Academiei de Ştiinţe şi Oraşului Vinului

Guvernul a scos la mezat terenurile Academiei de Ştiinţe şi Oraşului Vinului

61
1
ads

Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a anunţat desfăşurarea unei noi licitaţii cu strigare pentru privatizarea bunurilor proprietate de stat pentru data de 4 noiembrie, ora 10:00.

Potrivit anunţului, la licitaţie sunt scoase 6 terenuri pentru construcţii amplasate la diferite adrese din Chişinău şi suburbii, a căror valoare constituie circa 68,5 milioane de lei.

În special e vorba de două terenuri ce aparţin Academiei de Ştiinţe a Moldovei, care valorează peste 51,5 milioane lei.

Cel mai valoros este un teren pentru construcţii de pe strada Pădurii 26/1, care desparte loturile experimentale de cercetări pentru diverse culturi agricole, de clădirile unde se află câteva laboratoare şi instituţii de cercetări.

Alte două terenuri aparţin întreprinderii de stat Oraşul Vinului, fondată acum 15 ani de Guvernul Tarlev, dar care nici rapoarte financiare nu mai prezintă la Biroul Naţional de Statistică şi are şi datorii la buget. Valoarea acestora se ridică la 7,5 milioane lei.

De asemenea, mai este scos la vânzare un teren de 71 ari pentru construcţii de pe strada Mihail Sadoveanu 40, ce aparţine Centrului de Excelenţă în Energetică şi Electronică cu preţul de 6,5 milioane lei şi un teren al Sanatoriului Preventoriu Constructorul estimat la 3 milioane lei.

Potrivit APP, la licitaţii pot participa: persoane fizice şi juridice din Republica Moldova; persoane fizice şi juridice străine cu capital social integral privat, apatrizi în conformitate cu legea; asociaţii ale persoanelor specificate la lit.a) şi b).

Persoanele interesate urmează să prezinte, până la 3 noiembrie, ora 16:00, cerere de participare conform modelului din Anexa nr.1 la Regulamentul privind licitaţiile cu strigare şi cu reducere, aprobat prin Hotărârea Guvernului 136/2009.

Licitaţia se va desfăşura la 4 noiembrie, ora 10:00, pe adresa: MD-2012, mun. Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale nr.1, Casa Guvernului.

Menţionăm că Agenția Proprietății Publice organizează în octombrie-noiembrie 2020 şi a doua rundă din acest an, de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, în cadrul căreia sunt expuse active de peste 1,65 miliarde de lei, inclusiv Metalferos și două terenuri ale armatei naționale.
mold-street.com

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here