Acasă Justiţie DOC // Anatol Ciubotaru RESTABILIT în funcția de director al Spitalului Clinic...

DOC // Anatol Ciubotaru RESTABILIT în funcția de director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

500
1

Fostul director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a fost restabilit în funcție. Decizia a fost luată vineri, 16 octombrie 2020, de către Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ lărgit al Curţii Supreme de Justiţie. 

Se admite recursul depus de Anatol Ciubotaru. Se casează integral hotărârea din 28 martie 2020 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ la cererea de chemare în judecată depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoane terțe Andrei Uncuță, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind contestarea actului administrativ și restabilirea în funcție și se emite o decizie nouă, prin care: Se admite integral acțiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoane terțe Andrei Uncuță, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind contestarea actului administrativ și restabilirea în funcție”, se arată în hotărâre.

Hotarire_CSJ_16.10.2020 by SafeNews

Menționăm că la 27 martie, Curtea de Apel Chișinău a respins acțiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale, privind demiterea sa din funcția de director al Spitalului Republica, susținând că acesta a fost a fost demis legal.

Amintim că anunțul despre faptul că Anatol Ciubotaru a fost demis din funcția de șef al Spitalului Republican a fost făcut pe 24 martie de către premierul Ion Chicu. Decizia a fost luată după ce, în aceeași zi, Ministerul Sănătății a confirmat că 4 medici din cadrul Spitalului Republican sunt suspecți de infecție cu COVID-19, iar „directorul, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat”. Peste câteva zile, ministrul Sănătății a confirmat că testele au confirmat că medicii sunt infectați.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. Acum, dupa ce I-au Dat dreptate d. Cibotaru, compensatiile salariale trebue sa le plateasca membrii comisiei si ministrul sanatatii. AR fi correct si AR fi o le tie pentru Viktor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here