Acasă Justiţie CSM anunță concurs pentru ocuparea unei funcții de judecător la Curtea Supremă...

CSM anunță concurs pentru ocuparea unei funcții de judecător la Curtea Supremă de Justiție

78
0

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru suplinirea unui post vacant de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Decizia a fost luată la ședința de marți, 13 octombrie.

Potrivit CSM, judecătorii care vor să fie promovați la Curtea Supremă de Justiție se vor putea înscrie în concurs după publicarea anunțului în Monitorul Oficial. În prezent, în Registrul candidaților evaluați care ar putea pretinde la această funcție sînt incluși 27 judecători, unii dintre care au fost promovați, deja, în alte funcții sau așteaptă să fie confirmați de Parlament sau președintele țării, transmite bizlaw.md.

Amintim că, anterior, CSM a anunțat concurs pentru ocuparea a două funcții de magistrate la Curtea de Apel Chișinău și alte cinci funcții la instanțele de prim nivel. De asemenea, a fost lansat concursul pentru ocuparea a șase funcții de vicepreședintela instanțe de prim nivel și instanțe de apel, dar și cel privind ocuparea a șase funcții de președinte de judecătorie.

Potrivit legislației în vigoare, în cadrul Curții Supreme de Justiție activează 30 de magistrați. Aceștia sînt numiți în funcție de către Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

Instanța este condusă de un președinte și doi vicepreședinți

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here