Acasă Social COVID: Cele mai afectate suburbii ale Chișinăului. Recomandări oficiale

COVID: Cele mai afectate suburbii ale Chișinăului. Recomandări oficiale

208
0
ads

Numărul cazurilor de contaminare cu COVID-19 în Moldova este în creștere, iar pronosticurile nu sunt favorabile. Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, a informat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni că situația privind infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului rămâne în continuare alarmantă.

Incidența îmbolnăvirilor în municipiu prin coronavirus, la 100 mii locuitori, este de 866,41 persoane, cea ce reprezintă un indice alarmant. Totodată, cele mai afectate suburbii rămân a fi: Durlești, Trușeni, Bubuieci, Codru, Sângera, Stăuceni și Băcioi.

Astfel, autoritățile au venit cu un apel pentru populație de a respecta măsurile de protecție contra COVID: purtare obligatorie a măștii de protecție în locurile aglomerate și spațiile închise, spălatul cât mai des pe mâini, dezinfectarea suprafețelor, aerisirea periodică a încăperilor; evitarea după posibilitate a zonelor aglomerate. De asemenea, părinții care educă copii minori sunt îndemnați să nu permită celor mici aflarea pe terenurile de joacă.

În caz de infectare, oamenii trebuie să contacteze medicul de familie, iar dacă starea de sănătate se agravează – să solicite Serviciul asistență medicală urgentă.

La ziua de 4 octombrie, în spitalele municipale erau internați 786 pacienți, inclusiv 714 confirmați COVID și 72 suspecți. 245 de persoane erau în stare gravă, inclusiv 17 intubați. De asemenea, 16.940 de pacienți cu forme ușoare sunt monitorizați în cadrul instituțiilor medicale primare.

Amintim că în capitală este instituit cod roșu de alertă în sănătate publică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here