Acasă Extern EXCLUSIV// DOC// Curtea de Apel din Kiev a respins apelul lui Ianukovici,...

EXCLUSIV// DOC// Curtea de Apel din Kiev a respins apelul lui Ianukovici, condamnat pentru trădare de patrie

209
0

Curtea de Apel din Kiev a respins apelul fostului președinte ucrainean, Victor Ianukovici, condamnat pentru trădare de patrie la 13 ani de închisoare.

Amintim că la 24 ianurie, 2019, Judecatoria Obolonski din Kiev s-a pronunțat în dosarul în care este judecat fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, găsindu-l vinovat de înaltă trădare, complicitate în schimbarea frontierei de stat și declanșarea războiului.

Hotărârea curții susține că vinovăția lui Ianukovici este complet dovedită, fiind condamnat la 13 ani de închisoare.

Procurorii ceruseră o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru înaltă trădare, complicitate cu agresiunea militară împotriva Ucrainei și atentat la adresa integrității teritoriale a Ucrainei. Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, l-a acuzat pe Ianukovici că i-ar fi scris președintelui rus Vladimir Putin să trimită trupe în Ucraina

Ianukovici considera procesul impotriva sa motivat politic.

După revolta populara în Ucraina, în 2014, Viktor Ianukovici a fugit în Rusia. El a fost acuzat că a cerut Moscovei să trimită trupe în Ucraina, fapt care, la rândul său, a dus la anexarea Crimeei de către Rusia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here